Χάος στο ‘Αμστερνταμ: Τριάντα συλλήψεις σε διαδήλωση κατά του λοκντάουν

Τρομακτικά βίντεο στο διαδίκτυο απαθανάτισαν τη στιγμή που δυνάμεις των ΜΑΤ με ρόπαλα και ασπίδες επενέβησαν κατά χιλιάδων διαδηλωτών οι οποίοι δέχτηκαν και επίθεση από σκύλους της ολλανδικής αστυνομίας.

Η δήμαρχος του Άμστερνταμ, Φέμκε Χάλσεμα, εξέδωσε έκτακτο διάταγμα, εξουσιοδοτώντας την αστυνομία «να καθαρίσει» την κεντρική πλατεία των Μουσείων, αφού οι διαδηλωτές «παραβίασαν την απαγόρευση διεξαγωγής δημόσιων συγκεντρώσεων».

Χάος στο ‘Αμστερνταμ: Τριάντα συλλήψεις σε διαδήλωση κατά του λοκντάουν

Οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των δύο ανθρώπων απαγορεύονται βάσει των περιορισμών που επέβαλε η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να αποτρέψει το ενδεχόμενο η παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού να κατακλύσει το ήδη πιεσμένο υγειονομικό σύστημα της Ολλανδίας.

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι συνελήφθησαν μετά τα επεισόδια, κατά τη διάρκεια των οποίων τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τις αρχές.

https://twitter.com/jonniegg/status/1477714065644560385?s=20

Οι διαδηλωτές, κινήθηκαν κατά μήκος ενός κεντρικού δρόμου, παίζοντας μουσική και κρατώντας κίτρινες ομπρέλες, εκδηλώνοντας την αντίθεσή τους, στα μέτρα της κυβέρνησης.

Η Ολλανδία μπήκε σε ξαφνικό lockdown στις 19 Δεκεμβρίου, με την κυβέρνηση να διατάσσει το κλείσιμο όλων εκτός από τα απαραίτητα καταστήματα, καθώς και εστιατορίων, κομμωτηρίων, γυμναστηρίων, μουσείων και άλλων δημόσιων χώρων τουλάχιστον έως τις 14 Ιανουαρίου.

Το αντίθετο αποτέλεσμα έφερε η απαγόρευση πυροτεχνημάτων την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, όπως φαίνεται και σε βίντεο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος