Χάος στην Κίνα από την εξάπλωση του Covid – Διαμάχη Πεκίνου με Π.Ο.Υ. (video)

Array

Τεράστιες ελλείψεις σε κρεβάτια και νοσηλευτικό προσωπικό, και ουρές στα αποτεφρωτήρια συνθέτουν το σκηνικό χάους στην Κίνα λόγω της έξαρσης του κορονοϊού. Γιατροί και νοσηλευτές αρρωσταίνουν και περισσότερο από το μισό προσωπικό σε ορισμένα νοσοκομεία απουσιάζει.

Tο σύστημα Υγείας να αδυνατεί να αντεπεξέλθει στις πιέσεις που δέχεται. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αμφισβήτησε ευθέως τα στοιχεία που δίνει το Πεκίνο για τους σκληρούς δείκτες της πανδημίας και υποστηρίζει ότι το Πεκίνο δίνει πλασματικά στοιχεία για κρούσματα και θανάτους, ενώ οι κινεζικές αρχές καλούν τον Π.Ο.Υ. να λάβει μία δίκαιη στάση.

Ο Μηχανισμός Αντιμετώπισης Κρίσεων της Κομισιόν απηύθυνε ισχυρή σύσταση στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ζητούν από τους ταξιδιώτες που φθάνουν από την Κίνα, να κάνουν τεστ κορονοΐού 48 ωρών και να φορούν στα αεροπλάνα μάσκα υψηλής προστασίας.

Χάος στην Κίνα από την εξάπλωση του Covid – Διαμάχη Πεκίνου με Π.Ο.Υ. (video)
EPA/WU HAO

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να εξετάζει “αντικειμενικά και δίκαια” την επιδημιολογική κατάσταση στην Κίνα, δήλωσε την Παρασκευή 6/1 το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Μάο Νινγκ, απαντούσε σε ερώτηση που του υποβλήθηκε κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου σχετικά με τη σύσταση της ΕΕ οι επιβάτες από την Κίνα να υποβάλλονται σε τεστ για την COVID-19 πριν από την αναχώρησή τους.

Αξιωματούχοι των κυβερνήσεων των χωρών μελών της ΕΕ πρότειναν οι επιβάτες αυτοί να έχουν αρνητικό αποτέλεσμα σε τεστ COVID-19 πριν από την αναχώρηση.

Ρεπορτάζ: Λήδα Παπαδοπούλου

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος