Μπόρις Τζόνσον: Τα νοσοκομεία θα υποστούν «σημαντική» πίεση τις επόμενες εβδομάδες λόγω της Όμικρον

Τα νοσοκομεία θα υποστούν «σημαντική» πίεση τις επόμενες εβδομάδες στη Βρετανία, λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης της παραλλαγής Όμικρον του κορονοϊού, δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, αποκλείοντας, ωστόσο, το ενδεχόμενο νέων περιορισμών.

«Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η πίεση στο NHS (τη δημόσια αρχή Υγείας), στα νοσοκομεία μας, θα είναι σημαντική κατά τη διάρκεια των δύο επόμενων εβδομάδων και ίσως περισσότερο», είπε ο επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης στο περιθώριο μιας επίσκεψης σε ένα εμβολιαστικό κέντρο στην Αγγλία.

«Αναμφίβολα, η Όμικρον συνεχίζει να σαρώνει τη χώρα», συμπλήρωσε ο ίδιος, όμως είναι «προφανώς λιγότερο μολυσματική» σε σύγκριση με άλλες παραλλαγές όπως η Άλφα και η Δέλτα.

Η Βρετανία, μία από τις πλέον πληγείσες χώρες με σχεδόν 140.000 νεκρούς από την πανδημία, βρίσκεται αντιμέτωπη με μια έκρηξη μολύνσεων (περισσότερα από 137.000 κρούσματα στην Αγγλία και την Ουαλία χθες), οι οποίες αποδίδονται στην Όμικρον.

Ωστόσο, ο Μπόρις Τζόνσον απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιβάλει νέους περιορισμούς εκτός της τηλεργασίας και της χρήσης της μάσκας που ήδη εφαρμόζονται, στηριζόμενος στη διενέργεια τεστ και σε μια εκστρατεία μαζικών εμβολιασμών με την αναμνηστική δόση, η οποία επέτρεψε, σύμφωνα με τον ίδιο, να χορηγηθεί μια επιπλέον δόση στο 76% των ενηλίκων.

«Ο συνδυασμός των πραγμάτων που κάνουμε αυτή τη στιγμή είναι, πιστεύω, ο καλός», σημείωσε.

«Η πλειονότητα των ανθρώπων που βρίσκονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας δεν έχουν δυστυχώς εμβολιαστεί και η μεγάλη πλειονότητα, περίπου το 90%, δεν έχουν κάνει αναμνηστική δόση», συμπλήρωσε, καλώντας για μία ακόμη φορά τους πολίτες να εμβολιαστούν.

Για να αναχαιτίσει την Όμικρον, η κυβέρνηση αποφάσισε, εντούτοις, να συστήσει τη χρήση της μάσκας στην τάξη για τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από αυτήν την εβδομάδα.

Η εφημερίδα Daily Telegraph έγραψε, επίσης, το Σάββατο ότι θα μπορούσε να παραταθεί τον Ιανουάριο η σύσταση για τηλεργασία, ένα μέτρο που βρίσκεται σε ισχύ από τα μέσα Δεκεμβρίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ