«Μαζική προδοσία» τα χιλιάδες μηνύματα στο WhatsApp

Ο Ματ Χάνκοκ έκανε λόγο για «μαζική προδοσία» μετά τη διαρροή περισσότερων από 100.000 μηνυμάτων που δημοσιεύτηκαν στην Daily Telegraph από την περίοδο της πανδημίας

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις  για τα χιλιάδες μηνύματα  what’s up την περίοδο της πανδημίας προς και από τον πρώην υπουργό Υγείας Ματ Χάνκοκ.

Ο Ματ Χάνκοκ έκανε λόγο για «μαζική προδοσία και παραβίαση εμπιστοσύνης» μετά τη διαρροή περισσότερων από 100.000 μηνυμάτων που δημοσιεύτηκαν στην Daily Telegraph τα οποία μοιράστηκε με τη δημοσιογράφο Ιζαμπελ ΄Οακσμπελ , η οποία συνεργάστηκε τότε με τον πρώην υπουργό Υγείας στο βιβλίο του Pandemic Diaries.

 Σε μια μακροσκελή δήλωση, ο Χάνκοκ αρνήθηκε ότι έστειλε ένα «απειλητικό μήνυμα» στην τότε συνεργάτιδα του η οποία επέμεινε ότι έδωσε τα μηνύματα αυτά στην Telegraph λόγω του «συντριπτικού» δημόσιου ενδιαφέροντος και δεν επρόκειτο για επίθεση στον πρώην υπουργό Υγείας.

Αυτά τα μηνύματα μεταξύ άλλων, μαρτυρούν την πρόθεση του πρώην υπουργού υγείας να κλείσει τα σχολεία μετά από διαμάχη με τον τότε υπουργό παιδείας ο Σερ Γκάβιν Γουίλιαμσον ο οποίος έδωσε μάχη με «δόντια και νύχια» για να κρατήσει τις τάξεις ανοιχτές, με τον τελευταίο όμως να «δηλώνει» στο what’s up  «ότι οι δάσκαλοι αναζητούσαν μια δικαιολογία» για να μην εργαστούν κατά τη διάρκεια της πανδημίας».

Στις ερωτήσεις του Πρωθυπουργού, ο Ρίσι Σουνάκ υπερασπίστηκε τη δημόσια έρευνα ως τον «σωστό τρόπο» για τον έλεγχο του χειρισμού της πανδημίας και προέτρεψε τους ανθρώπους να μην επικεντρωθούν σε «αποσπασματικά κομμάτια πληροφοριών».

Ρεπορτάζ: Νατάσσα Καντζάβελου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος