B. Ζελέσνκι: Αναχώρησε από την Τουρκία με υπερασπιστές του «Αζόφσταλ» – Η Μόσχα κατηγορεί την ‘Αγκυρα

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελέσνκι ανακοίνωσε με ανάρτηση του στο δικό του κανάλι στο Telegram ότι επιστρέφει από την Τουρκία μαζί με τους στρατιωτικούς που υπερασπίζονταν το «Αζοφστάλ», οι οποίοι ως αιχμάλωτοι των Ρώσων, μετά την απελευθέρωση τους κατόπιν συμφωνίας θα παρέμεναν στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, που είχε επιτευχθεί με την διαμεσολάβηση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πέντε Ουκρανοί διοικητές θα έπρεπε να παραμείνουν στην Τουρκία έως το τέλος του πολέμου «σε συνθήκες πλήρους ασφάλειας και άνετες συνθήκες διαβίωσης».

Ωστόσο ο πρόεδρος Ζελένσκι έπεισε προφανώς τον Τούρκο ομόλογο τουνα τους αφήσει να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, γράφει η ρωσική υπηρεσία του BBC.

«Επιστρέφουμε στην πατρίδα από την Τουρκία και φέρνουμε πίσω τους ήρωες μας. Οι Ουκρανοί μαχητές Ντενίς Προκοπένκο , Σβιατοσλάβ Παλαμάρ, Σερχίι Βολίνσκι, Όλεχ Χομένκο , Ντενίς Σλεγκα, επιτέλους θα είναι με τους οικείους τους», όπως αναφέρεται.

Κρεμλίνο: Υπόλογη η Τουρκία

Η Τουρκία παραβίασε συμφωνίες απελευθερώνοντας τους κρατούμενους διοικητές μιας μονάδας που επί εβδομάδες υπερασπίζοταν το χαλυβουργείο Αζοφστάλ στην ουκρανική πόλη Μαριούπολη, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο Πεσκόφ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, είπε ότι σύμφωνα με τους όρους ανταλλαγής αιχμαλώτων οι μαχητές θα παρέμεναν στην Τουρκία μέχρι το τέλος του πολέμου. Η Ρωσία δεν είχε λάβει ενημέρωση για την απελευθέρωσή τους, συμπλήρωσε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος