Αυστρία: Αναστέλλει την οικονομική βοήθεια προς τους Παλαιστίνιους

Ο υπουργός Εξωτερικών Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ ανακοίνωσε ότι η Αυστρία αναστέλλει την βοήθεια της προς τους Παλαιστίνιους, συνολικού ύψους περίπου 19 εκατομμυρίων ευρώ, ως απάντηση στην επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ.

Τα τελευταία χρόνια, οι κυβερνώντες συντηρητικοί της Αυστρίας έχουν υιοθετήσει μια από τις πιο φιλο-ισραηλινές θέσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Το επίπεδο του τρόμου είναι τόσο τρομερό που δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στην καθημερινή μας ζωή. Ως εκ τούτου, προς το παρόν θα παγώσουμε όλη την βοήθεια», είπε ο Σάλενμπεργκ.

Ο Σάλενμπεργκ δεν έκανε διάκριση μεταξύ της Γάζας, του παλαιστινιακού θύλακα που κυβερνάται από τη Χαμάς, και της Δυτικής Όχθης, που διευθύνεται από την υποστηριζόμενη από τη Δύση Παλαιστινιακή Αρχή, με επικεφαλής τον Πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς, του οποίου το κίνημα Φατάχ είναι αντίπαλος της Χαμάς.

Η είδηση ​​έρχεται καθώς η γειτονική Γερμανία συζητούσε την Κυριακή εάν θα παγώσει τη βοήθεια προς τους Παλαιστίνιους μετά την επίθεση της Χαμάς, με την Γερμανίδα υπουργό Ανάπτυξης Svenja Schulze των κυβερνώντων Σοσιαλδημοκρατών να τονίζει ότι η κυβέρνηση ήταν πάντα προσεκτική για να ελέγξει ότι τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν μόνο για ειρηνικούς σκοπούς.

Πηγή: abcnews.al 

Μετάφραση: Σταυρούλα  Ευαγγέλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος