Αυστραλία: Tρομοκρατικές οργανώσεις χαρακτηρίστηκαν η Χεζμπολάχ και η νεοναζιστική «The Base»

Η ακροδεξιά νεοναζιστική οργάνωση «the Base» (η Βάση) όσο και η σιιτική, ισλαμιστική οργάνωση Χεζμπολάχ που έχει βάση της τον Λίβανο, χαρακτηρίστηκαν επίσημα τρομοκρατικές οργανώσεις, καθιστώντας ποινικό αδίκημα στην Αυστραλία το να εγγραφεί κάποιος ως μέλος.

Ανταπόκριση: Αλέκος Μάρκελλος

«Η Βάση» είναι μια βίαιη, ρατσιστική, νέο-ναζιστική οργάνωση» επεσήμανε η Υπουργός Εσωτερικών Υποθέσεων Κάρεν Άντριους, τονίζοντας πως έχει σχεδιάσει επιθέσεις σε πολλές χώρες.

Νωρίτερα φέτος η δημόσια ραδιοτηλεόραση της Αυστραλίας ABC είχε προβάλει ρεπορτάζ που καταδείκνυε ότι η νεοναζιστική οργάνωση προσπαθούσε να στρατολογήσει νεαρούς ηλικίας μέχρι και 17 ετών ώστε να τα εντάξει ως μέλη.
Αυστραλία: Tρομοκρατικές οργανώσεις χαρακτηρίστηκαν η Χεζμπολάχ και η νεοναζιστική «The Base»
Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Αυστραλίας ASIO, είχε πρόσφατα αποκαλύψει πως οι ακροδεξιές, νεοναζιστικές οργανώσεις καλύπτουν το 1/3 των ερευνών της για τρομοκρατία.

Τον Μάρτιο η Αυστραλία είχε χαρακτηρίσει επίσημα για πρώτη φορά νεοναζιστική οργάνωση ως τρομοκρατική, εν προκειμένω την Sonnenkrieg Division που έχει έδρα στη Βρετανία.

Η κα Άντριους επεσήμανε πως το επίπεδο συναγερμού για τρομοκρατία στην Αυστραλία παραμένει στο “probable” (πιθανό) αλλά επεσήμανε πως «μια επίθεση γίνεται πιο πιθανή καθώς η Αυστραλία ανοίγει ξανά τα σύνορά της μετά τη χαλάρωση των μέτρων για την πανδημία».

«Αυτό σημαίνει πως έχουμε αξιόπιστες πληροφορίες πως υπάρχουν συγκεκριμένα άτομα με τη δυνατότητα και την πρόθεση να εξαπολύσουν μια τρομοκρατική επίθεση εδώ στην Αυστραλία».

Η Κυβερνητική, διακομματική Επιτροπή για θέματα αντικατασκοπίας και πληροφοριών έχει επίσης εισηγηθεί στην κυβέρνηση να κηρυχθεί επίσημα τρομοκρατική οργάνωση και η παλαιστινιακή, ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος