Αυστραλία: Σε lockdown από σήμερα και η πρωτεύουσα, αμείωτη η επέλαση της «δέλτα» στο Σίδνεϊ

Ανταπόκριση: Αλέκος Μάρκελλος

Και η πρωτεύουσα της Αυστραλίας, η Καμπέρα, ξεκινά από σήμερα επταήμερο lockdown καθώς εντοπίστηκε αρχικά χθες το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης ‘Δέλτα’.

Πρόκειται για έναν 20χρονο ο οποίος βρέθηκε θετικός ενώ τις προηγούμενες ημέρες, αγνοώντας πως είναι φορέας είχε υπάρξει ιδιαίτερα δραστήριος κοινωνικά στην Αυστραλιανή πρωτεύουσα.

Μερικές ώρες αργότερα, το απόγευμα της Πέμπτης ανακοινώθηκαν τρία ακόμη κρούσματα.

Η Καμπέρα είχε αποφύγει μέχρι τώρα τα lockdown και τα κρούσματα εδώ και έναν χρόνο, όμως, όπως δήλωσε ο επικεφαλής αρμόδιος υπουργός της Περιφέρειας Πρωτευούσης  Andrew Barr, «είναι ο μεγαλύτερος υγειονομικός κίνδυνος που αντιμετωπίζει εδώ και ένα έτος η Καμπέρα καθώς, εκτός από τα εντοπισμένα κρούσμα, έχει ανιχνευθεί αυξημένο  ιικό φορτίο και στα λύματα».

Την ίδια ώρα στο Σίδνεϊ και τη Νέα Νότιο Ουαλία ο αριθμός των κρουσμάτων συνεχίζει αμείωτος, παρά τα επιμέρους lockdown που συνεχίζονται για δεύτερο μήνα.

Ανακοινώθηκαν 345 κρούσματα,, 344 την προηγούμενη ημέρα και σταθερά αυξητική τάση τον τελευταίο μήνα, με αποτέλεσμα η Πολιτειακή πρωθυπουργός Gladyds Berejiklian να ανακοινώσει νέα αυστηροποίηση των μέτρων.

Στη Μελβούρνη καταμετρήθηκαν 21 νέα κρούσματα, ενώ από χθες ανακοινώθηκε παράταση μιας ακόμη εβδομάδας στο lockdown.

H ανακοίνωση της συνέχισης των περιοριστικών μέτρων προκάλεσε το βράδυ της Τετάρτης την αντίδραση ατόμων και περιθωριακών ομάδων που εναντιώνονται  στην επιβολή τους οι οποίοι και επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν πορεία παρά την απαγόρευση στο κέντρο της πόλης με αποτέλεσμα η αστυνομία να προχωρήσει σε δεκάδες συλλήψεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος