Αυστραλία: Πρόστιμο 1.500 ευρώ σε άνδρα που έκανε σερφ με τον… πύθωνά του

Αυστραλός σέρφερ εθεάθη πάνω στη σανίδα του με έναν πύθωνα τυλιγμένο γύρω από το λαιμό του. Ο ατρόμητος σέρφερ προκάλεσε αναταραχή στην Χρυσή Ακτή της Αυστραλίας μετά την εμφάνιση υλικού που τον δείχνει να “σκίζει” τα γαλαζοπράσινα κύματα, ενώ κουβαλάει τον πύθωνα πάνω του.

Όμως οι αρχές δήλωσαν ότι δεν διέθετε άδεια για να έχει το ερπετό σε δημόσιο χώρο και του επέβαλαν πρόστιμο 2.322 αυστραλιανών δολαρίων (1.500 δολάρια).

“Για να βγάλει κανείς ένα ζώο σε δημόσιο χώρο ή να το επιδείξει απαιτείται ξεχωριστή άδεια“, ανέφερε τη Δευτέρα σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Επιστημών του Κουίνσλαντ. “Τα φίδια είναι προφανώς ψυχρόαιμα ζώα και ενώ μπορούν να κολυμπήσουν, γενικά αποφεύγουν το νερό. Ο πύθωνας θα έβρισκε το νερό εξαιρετικά κρύο και τα μόνα φίδια που θα έπρεπε να βρίσκονται στον ωκεανό είναι τα θαλάσσια φίδια” προσθέτει η ανακοίνωση.

Οι πύθωνες είναι μη δηλητηριώδη φίδια που μπορούν να φτάσουν σε μήκος τα τρία μέτρα (περίπου 10 πόδια), τυλίγονται γύρω από το θήραμά τους και το σφίγγουν μέχρι να πνιγεί. Τρώνε κυρίως πουλιά, σαύρες και άλλα μικρά θηλαστικά.

Πηγή: AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος