Ανταπόκριση: Αλέκος Μάρκελλος
Η Αυστραλιανή Ολυμπιακή ομάδα έτυχε θερμής υποδοχής κατά την άφιξή της στο Σίδνεϊ από το Παρίσι, αφού κατέγραψε τους πιο επιτυχημένους Αγώνες της μέχρι σήμερα.
Αθλητές, προπονητές και προσωπικό έφτασαν στο αεροδρόμιο του Σίδνεϊ την Τετάρτη περίπου στις 6:50 τα ξημερώματα τοπική ώρα, με τον πρωθυπουργό Άντονι Αλμπανέζι και τις οικογένειες των αθλητών να βρίσκονται ήδη στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο σε ένα υπόστεγο, να τους υποδέχονται και να τους επευφημούν για τα επιτεύγματα τους με τα χρώματα της Αυστραλίας.
Ο Πρωθυπουργός Αλμπανέζι στο χαιρετισμό που τους απηύθυνε τόνισε πως για την χώρα του «κάθε αθλητής που αγωνίστηκε άξιζε το βάρος του σε χρυσό» και έκανε την Αυστραλία περήφανη.
«Πριν απογειωθεί το αεροπλάνο χθες, είχατε ήδη χαράξει τα ονόματά σας στην ιστορία του αθλητισμού της Αυστραλίας», υπογράμμισε κλείνοντας ο κ. Αλμπανέζι.
Οι σημαιοφόροι της τελετής λήξης Matt Wearn, ο οποίος κέρδισε το χρυσό στην ιστιοπλοΐα, και η πενταπλή χρυσή Ολυμπιονίκης κολυμβήτρια Kaylee McKeown ήταν οι πρώτοι που εξήλθαν καταχειροκροτούμενοι από το αεροπλάνο.
Η αυστραλιανή ομάδα εξασφάλισε 18 χρυσά μετάλλια στο Παρίσι – επίδοση που ξεπερνά το προηγούμενο ρεκόρ των 17 χρυσών μεταλλίων που σημειώθηκε στους Αγώνες του 2020 στο Τόκιο και του 2004 στην Αθήνα.
Οι Αυστραλοί διαγωνιζόμενοι εξασφάλισαν επίσης 16 ασημένια μετάλλια και 14 χάλκινα στο Παρίσι, τερματίζοντας στην τέταρτη θέση της κατάταξης των μεταλλίων.
Ο συνολικός απολογισμός μεταλλίων της Αυστραλίας με 48 πλησίασε μάλιστα το ρεκόρ που σημειώθηκε στους Αγώνες της Αθήνας, το οποίο ήταν 50.
Η κολυμβήτρια Μεγκ Χάρις, η οποία κέρδισε ένα χρυσό και δύο ασημένια μετάλλια στους δεύτερους Αγώνες της, δήλωσε στους δημοσιογράφους πως «ήταν απίστευτο να είσαι μέλος της πιο επιτυχημένης ομάδας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αυστραλίας που υπήρξε ποτέ».
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος