Αυστραλία: Νεκρό σε βαρέλι βρέθηκε 9χρονο κορίτσι

Ένας άνδρας συνελήφθη και κατηγορείται για τη δολοφονία της εννιάχρονης Charlise Mutten, η σορός της οποίας βρέθηκε μέσα σε ένα βαρέλι αργά χθεςτο βράδυ, πέντε ημέρες αφότου εθεάθη για τελευταία φορά στα Blue Mountains. Το σώμα του παιδιού δεν έχει ακόμη αναγνωριστεί επίσημα, αλλά η αστυνομία λέει ότι τα λείψανα που βρέθηκαν στο βαρέλι είναι συμβατά με την περιγραφή της Charlise Mutten.

Η αστυνομία πιστεύει ότι ο 32χρονος Τζάστιν Στάιν έδρασε μόνος στην φερόμενη δολοφονία και αποκάλυψε πως οι ντετέκτιβ βασίστηκαν σε δεδομένα GPS και CCTV για να βρουν το βαρέλι ανάμεσα σε θάμνους κοντά στον ποταμό Κόλο. Από την περασμένη Παρασκευή βρισκόταν σε εξέλιξη έρευνα πολλών υπηρεσιών για τον εντοπισμό της Charlise και τη Δευτέρα, ντετέκτιβ του τμήματος ανθρωποκτονιών εντάχθηκαν στην προσπάθεια.

Ο αναπληρωτής επίτροπος της αστυνομίας της Νέας Νότιας Ουαλίας, Ντέιβιντ Χάντσον, είπε ότι υπήρχαν πολλαπλές ασυνέπειες στα όσα είπε ο κατηγορούμενος, αλλά κυρίως στις κινήσεις του μετά την εξαφάνιση του κοριτσιού.

“Οι κινήσεις [του] κλιμάκωσαν τον έλεγχό μας… αυτές περιελάμβαναν την αγορά σακουλών άμμου 20 κιλών από ένα κατάστημα υλικών [και] καυσίμων για ένα πλωτό σκάφος”, είπε.

Η 9χρονη ζούσε με την γιαγιά της στο Κουινσλαντ και είχε πάει για 2 εβδομάδες διακοπές με την μητέρα της και τον σύντροφο της μητέρας της στο Mount Wilson. Εξαφανίστηκε κάποια στιγμή την περασμένη Πέμπτη, ημέρα που σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα πιθανότατα η νεαρή κοπέλα σκοτώθηκε. Η μητέρα της δήλωσε την εξαφάνιση με αρκετή καθυστέρηση, την Παρασκευή το πρωί. Έκτοτε η μητέρα της είναι στο νοσοκομείο με νευρική κρίση. Το βαρέλι έχει μεταφερθεί στο νεκροτομείο του Σίδνεϊ, όπου ο ιατροδικαστής θα ερευνήσει την αιτία θανάτου της Charlise.

Ο φερόμενος δράστης συνελήφθη σε ένα διαμέρισμα στο κέντρο του Σίδνεϊ, εμφανίστηκε στο Κεντρικό Τοπικό Δικαστήριο σήμερα το πρωί όπου ο δικηγόρος του υποστήριξε πως ο πελάτης του πάσχει από μακροχρόνια προβλήματα ψυχικής υγείας. Ότι έπαιρνε φάρμακα για προβλήματα ψυχικής υγείας επί χρόνια και είχε ανησυχίες για την προσωπική του ασφάλεια στη φυλακή. Δεν υπέβαλε αίτηση για εγγύηση και θα εμφανιστεί ξανά στο δικαστήριο τον Μάρτιο.

Αυστραλία – Ανταπόκριση: Έμμα Παπαεμμανουήλ – Αλέκος Μάρκελλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος