Αυστραλία: Νέες σφοδρές βροχοπτώσεις – Χιλιάδες στα νοτιοανατολικά απομακρύνονται απο τα σπίτια τους

Array

Εντολή απομάκρυνσης έλαβαν σήμερα χιλιάδες κάτοικοι στο νοτιοανατολικό τμήμα της Αυστραλίας. Μεταξύ αυτών και κάτοικοι δυτικής συνοικίας στη Μελβούρνη. Εδώ και δύο ημέρες οι καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν νέες πλημμύρες και ποταμοί ξεχείλισαν.

Μεγάλες περιοχές της πολιτείας Βικτώρια, της Νέας Νότιας Ουαλίας και της νησιωτικής πολιτείας της Τασμανίας, πλήττονται από την Τετάρτη 12/10, από ισχυρές βροχοπτώσεις, με τον όγκο νερού που έπεσε σε κάποιες περιοχές να ξεπερνά αυτόν που συνήθως καταγράφεται σε διάστημα ενός μήνα, επεσήμαναν αξιωματούχοι.

Στην Βικτώρια ο κίνδυνος υπερχείλισης των ποταμών οδήγησε την υπηρεσία Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών στην απομάκρυνση πολιτών απο τα σπίτια τους και εκτιμάται ότι θα προκληθούν ζημιές σε περιουσίες, σε δρόμους, σε δημόσιες υποδομές και ο όγκος του νερού θα φτάσει σε νέο ρεκόρ, σύμφωνα και με τον πρωθυπουργό της Βικτώρια Ντάνιελ Άντριους.

Ο Άντριους πρόσθεσε πως το Σάββατο θα αποφασιστεί αν θα επαναλειτουργήσουν τα κέντρα καραντίνας για τον Covid-19 ως κέντρα στέγασης για τους πληγέντες απο τις πλημμύρες.

Εικόνες στα μέσα κοινωνική δικτύωσης δείχνουν κατοίκους να περπατούν σε πλημμυρισμένους δρόμους, με το ύψος του νερού να τους φτάνει ως το γόνατο, ενώ άλλοι να διασώζονται με βάρκες. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι περίπου 200 άλογα κινδυνεύουν να παρασυρθούν από τα νερά στην πόλη Μάνγκαλορ.

Περίπου 1.000 κάτοικοι της Γουέντερμπερν, μια μικρή πόλη βόρεια της Μελβούρνης, έλαβαν εντολή να απομακρυνθούν από τις εστίες τους καθώς υπάρχει κίνδυνος να σπάσει ένα κοντινό φράγμα.

Στην Τασμανία εκδόθηκαν σήμερα νέες εντολές για εκκενώσεις, ενώ στη Νέα Νότια Ουαλία εκατοντάδες κάτοικοι πέρασαν τη νύκτα σε καταλύματα.

Οι βροχοπτώσεις άρχισαν να περιορίζονται σήμερα, αλλά η μετεωρολογική υπηρεσία έχει προειδοποιήσει ότι αναμένεται ένα ακόμη πιθανόν επικίνδυνο σύστημα την επόμενη εβδομάδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος