Αυστραλία: Με μαγιό, αντηλιακό και καύσωνα τα φετινά Χριστούγεννα

Array

Ανταπόκριση: Αλέκος Μάρκελλος

Όχι «λευκά», αλλά  αντιθέτως, «καυτά» τα Χριστούγεννα στην Αυστραλία.

Ο πρώτος καύσωνας του φετινού καλοκαιριού ήδη πλήττει περιοχές της Ανατολικής Αυστραλίας, με το φαινόμενο -και το θερμόμετρο- να υπόσχονται καυτά Χριστούγεννα και ακόμη πιο καυτή συνέχεια με τους 45 βαθμούς Κελσίου -και παραπάνω- να θεωρούνται σίγουρη πρόγνωση.Αυστραλία: Με μαγιό, αντηλιακό και καύσωνα τα φετινά Χριστούγεννα

Ο Άγιος Βασίλης θα χρειαστεί να ιδρώσει, με το έλκηθρο να θερμαίνεται στους 40 βαθμούς στις ανατολικές πολιτείες ήδη από σήμερα.

Όμως, πάλι καλά:

-Ο αη Βασίλης και οι πιστοί του τάρανδοι που αγόγγυστα μεταφέρουν το βαρυφορτωμένο με τα δώρα έλκηθρο, θα αποφύγουν τουλάχιστον τις επόμενες ημέρες με την κορύφωση του καύσωνα όταν οι Αυστραλοί θα ανοίγουν τα δώρα στις παραλίες, αναζητώντας λίγη δροσιά στη θάλασσα. Το θερμόμετρο σε ορισμένες περιπτώσεις αναμένεται να ξεπεράσει τους 45 βαθμούς Κελσίου!

Το καυτό κύμα θα γίνει ιδιαίτερα αισθητό στα βορειοδυτικά την επομένη των Χριστουγέννων πριν εξαπλωθεί κατά την τελευταία εβδομάδα του έτους ανατολικά προκαλώντας απότομη αύξηση κυρίως της μέγιστης θερμοκρασίας, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία της Αυστραλίας.

Ο αη Βασίλης, ο Ρούντολφ  και η παρέα του, φεύγοντας από την Αυστραλία των 45 βαθμών Κελσίου με μαγιό, αντηλιακό, και γυαλιά ηλίου θα κατευθυνθούν στις ΗΠΑ με θερμοκρασίες που αναμένονται στους -50 βαθμούς!

Μάλλον θα τους είναι πιο οικείο!

Με κρύο ή με ζέστη, καλά Χριστούγεννα από την καλοκαιρινή Αυστραλία!

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος