Αυστραλία: Lockdown και στο Μπρίσμπεϊν μετά την αναζωπύρωση της πανδημίας

Νέα αυστηρά περιοριστικά μέτρα  θα τεθούν σε εφαρμογή , για τρεις ημέρες  από απόψε το βράδυ, στο Μπρίσμπεϊν  που θα γίνει η τέταρτη πόλη  όπου θα επιβληθεί lockdown εξαιτίας της αναζωπύρωσης της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Η Αυστραλία, όπου η αντίδραση των αρχών στην πανδημία έχει επαινεθεί, είναι αντιμέτωπη εδώ και μερικές εβδομάδες με έκρηξη των κρουσμάτων, λόγω των σφαλμάτων και των ελαττωμάτων του συστήματος της καραντίνας για τους ταξιδιώτες που φθάνουν στη χώρα από το εξωτερικό.

Οι κάτοικοι του Σίδνεϊ (νοτιοανατολικά), του Ντάργουιν (βόρεια) και της Περθ (δυτικά) έχουν ήδη τεθεί υπό περιοριστικά μέτρα εδώ και αρκετές ημέρες. Με την εφαρμογή των μέτρων και στο Μπρίσμπεϊν  σε lockdown θα βρίσκονται πλέον κάπου 10 εκατομμύρια Αυστραλοί.

Μόλις τρία κρούσματα του SARS-CoV-2 εντοπίστηκαν πρόσφατα στη μεγαλούπολη της Δυτικής Αυστραλίας, αλλά οι αρχές εδώ και καιρό είναι εξαιρετικά αυστηρές όταν εντοπίζουν εστίες της επιδημίας.

Η Αυστραλία είναι αντιμέτωπη με κρούσματα του Δέλτα, του παραλλαγμένου στελέχους του νέου κορονοϊού το οποίο αρχικά ταυτοποιήθηκε στην Ινδία.

Η κεντρική κυβέρνηση επικρίνεται για το πόσο αργά προχωράει η εκστρατεία ανοσοποίησης και για την έλλειψη βελτιώσεων στους χώρους καραντίνας.

Υπό αυξανόμενη πίεση, ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, ο Σκοτ Μόρισον, ανακοίνωσε ότι ο εμβολιασμός θα είναι υποχρεωτικός για θεσμούς όπου βρίσκονται ηλικιωμένοι και στα κέντρα καραντίνας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος