Αυστραλία: Εκτροχιασμός τρένου με τραυματίες

Ανταπόκριση: Αλέκος Μάρκελλος

Το τρένο εκτροχιάστηκε στην περιοχή του Kembla Grange, κοντά στο Wollongong, περίπου στις πέντε το πρωί τοπική ώρα μετά από σύγκρουση με ένα ημιφορτηγό το οποίο άγνωστος είχε αφήσει πάνω στις ράγες.

Το όχημα αποδείχθηκε κλεμμένο και η αστυνομία αναζητά τον δράστη.

Από τη σφοδρή σύγκρουση τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα και χρειάστηκε απεγκλωβισμός του οδηγού, ενώ ο συρμός σύρθηκε αρκετά μέτρα εκτός γραμμών πριν ακινητοποιηθεί τελικά.

«Αναζητούμε έναν ύποπτο ο οποίος, σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε, άφησε εκεί το όχημα λίγο πρίν τη σύγκρουση» δήλωσε ο επικεφαλής της Αστυνομίας της Lake Illawarra Craig Ireland.

«Δε φαίνεται να πρόκειται απλά για βλάβη, το γεγονός πως τον είδαν να φεύγει τρέχοντας υπονοεί είτε πως έγινε σκόπιμα ή πως κάτι πήγε πολύ στραβά» επεσήμανε ο επικεφαλής των προανακριτικών Αρχών.

Ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας ασθενοφόρων της Νέας Νότιας Ουαλίας, Επιθεωρητής Norm Rees δήλωσε στη δημόσια ραδιοτηλεόραση ABC πως όταν τα πρώτα πληρώματα έφτασαν επί τόπου, η κατάσταση που συνάντησαν ήταν χαοτική:

«Το ένα βαγόνι είχε γύρει στα πλάγια έξω από τις γραμμές, το άλλο σχεδόν. Ο οδηγός ήταν εγκλωβισμένος, υπήρχαν τραυματίες. Το ημιφορτηγό είχε πεταχτεί έξω από την περίφραξη».

Η αστυνομία προσπαθεί να εντοπίσει τον δράστη της κλοπής του μοιραίου ημιφορτηγού η οποία πραγματοποιήθηκε το ίδιο βράδυ στην περιοχή Flinders, περίπου 20 χλμ απόσταση από το σημείο της σύγκρουσης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος