Η πτώση του δικτύου της εταιρίας Optus που ξεκίνησε στις τέσσερις τα ξημερώματα ήταν συνολική, αφορούσε το δίκτυο κινητών και σταθερών τηλεφώνων αλλά και του διαδικτύου αφήνοντας στο σκοτάδι δέκα εκατομμύρια χρήστες και 400.000 επιχειρήσεις ανά την Αυστραλία.
Προκλήθηκε κυριολεκτικά χάος, πολλοί χρήστες δεν μπορούσαν να καλέσουν ούτε τους αριθμούς εκτάκτου ανάγκης για την αστυνομία ή ασθενοφόρο.
Οι συνέπειες ήταν και είναι πολλαπλές, παρουσιάστηκαν σοβαρά προβλήματα στις επικοινωνίες και τις συγκοινωνίες, σε αεροδρόμια, νοσοκομεία, σχολεία, ταξί, σχεδόν παντού.
Η εταιρία σε μια σύντομη ανακοίνωση ανέφερε πως υπήρξε “κεντρικό τεχνικό πρόβλημα” και ότι θα ανακοινώσει περισσότερα όταν ολοκληρώσει την εσωτερική έρευνα.
Η παροχή υπηρεσιών επανέρχεται με αργούς ρυθμούς και η εταιρία εκτιμά πως θα χρειαστούν πολλές ώρες.
Ανταπόκριση: Αλέκος Μάρκελλος
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος