Αυστραλία: Αναγκαστική παραίτηση βουλευτή που κατηγορείται για παιδεραστία

Αυστραλία, Ανταπόκριση: Έμμα Παπαεμμανουήλ

 Αναγκάστηκε σε παραίτηση από το κόμμα των Εθνικών ο βουλευτής της Δυτικής Αυστραλίας Τζέιμς Χέιγουορντ, μετά τις κατηγορίες εναντίον του για σεξουαλική κακοποίηση ενός  οκτάχρονου κοριτσιού.

Ο κ.Χέιγουορντ εμφανίστηκε χθες το απόγευμα στο Ειρηνοδικείο του Περθ κατηγορούμενος για τρεις κατηγορίες: Άσεμνες συναλλαγές με ένα παιδί, αποπλάνηση παιδιού για άσεμνη πράξη και επίμονη σεξουαλική συμπεριφορά.  Αποφυλακίστηκε με εγγύηση 30.000 δολαρίων, υπό αυστηρές προϋποθέσεις, όπως να αναφέρεται πέντε φορές την εβδομάδα στην αστυνομία και να μην έχει καμία επαφή χωρίς επίβλεψη με παιδιά κάτω των 16 ετών.

Η αρχηγός του κόμματος των Εθνικών στην Δυτική Αυστραλία Μία Ντέιβις είπε ότι ο κ. Χέιγουορντ θα πρέπει να παραιτηθεί και από το κοινοβούλιο:

«Ο κ. Χέιγουορντ αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες, παραιτήθηκε από το κόμμα μας και θα πρέπει τώρα να παραιτηθεί από το κοινοβούλιο», είπε.

Ερωτηθείς σχετικά ο πρωθυπουργός της Δυτικής Αυστραλίας Μαρκ ΜακΓκάουαν, που προέρχεται από το Εργατικό κόμμα, είπε ότι το θέμα είναι σοβαρό και ενώπιον της δικαιοσύνης:

«Το θέμα είναι ενώπιον των δικαστηρίων, υπάρχει μια αστυνομική έρευνα σε εξέλιξη, επομένως είμαι πολύ περιορισμένος σε ό,τι μπορώ να πω. Θα έλεγα απλώς ότι είναι ένα πολύ, πολύ σοβαρό θέμα».

Ο κατηγορούμενος Τζέιμς Χέιγουορντ εξελέγη στο κοινοβούλιο στις πολιτειακές εκλογές του Μαρτίου. Πριν εργαζόταν ως τηλεοπτικός δημοσιογράφος. Είναι πρώην πρόεδρος των Εθνικών στην Δυτική Αυστραλία  και πρώην αντιπρόεδρος των Εθνικών σε Ομοσπονδιακό επίπεδο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος