Ασκήσεις του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού στη Μαύρη Θάλασσα

Η Ουκρανία δήλωσε ότι θα συνεχίσει τις θαλάσσιες εξαγωγές παρά τις ρωσικές απειλές και ζήτησε διεθνείς περιπολίες στη Μαύρη Θάλασσα.

Το ρωσικό ναυτικό πραγματοποίησε ασκήσεις στη Μαύρη Θάλασσα για να εξασκήσει την αναχαίτιση και την καταστροφή πλοίων στις περιοχές που η Μόσχα έχει αποκλείσει για ναυσιπλοΐα.

Αυτές οι ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν ημέρες αφότου το Κρεμλίνο κήρυξε ως πιθανό στρατιωτικό στόχο οποιοδήποτε σκάφος που έρχεται από ή προς τα ουκρανικά λιμάνια. Το Κρεμλίνο έχει επίσης κηρύξει απροσδιόριστες περιοχές στα «βορειοδυτικά και νοτιοανατολικά τμήματα των διεθνών υδάτων της Μαύρης Θάλασσας» ως «προσωρινά επικίνδυνες για διέλευση».

Αυτό παρουσιάζεται ως απάντηση στην επίθεση κατά της γέφυρας της Κριμαίας. Ρώσοι αξιωματούχοι επιμένουν ότι το χτύπημα αυτό έγινε με θαλάσσια μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Οι απειλές για την επιβολή αποκλεισμού ήρθαν με το τέλος της συμφωνίας για τα σιτηρά που είχε εξασφαλίσει τη διέλευση των πλοίων μεταφοράς.

Η Ουκρανία δήλωσε ότι θα συνεχίσει τις θαλάσσιες εξαγωγές παρά τις ρωσικές απειλές και ζήτησε διεθνείς περιπολίες στη Μαύρη Θάλασσα.

Μετάφραση: Αθανάσιος Ρούντος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος