Άσαντ: Συρία-Ρωσία-Ιράν-Ιράκ μπορούν να καταπολεμήσουν την τρομοκρατία

Ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ δήλωσε πως η στρατιωτική εκστρατεία της Ρωσίας, της Συρίας και των συμμάχων της θα καθορίσει τη μοίρα της Μέσης Ανατολής και πως ένας χρόνος αεροπορικών επιδρομών υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής εναντίον των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους βοήθησε μόνο να επεκταθεί η τρομοκρατία.

Σε συνέντευξή του στην ιρανική τηλεόραση που μεταδόθηκε σήμερα, ο Άσαντ είπε πως αν η Συρία, η Ρωσία, το Ιράν και το Ιράκ ενωθούν στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας οι προσπάθειές τους θα αποφέρουν πρακτικά αποτελέσματα.

“Οι πιθανότητες επιτυχίας αυτής της συμμαχίας είναι μεγάλες, όχι μικρές”, είπε ο Άσαντ, προσθέτοντας πως αποτυχία θα σήμαινε πως “αντιμετωπίζουμε την καταστροφή ολόκληρης της περιοχής”.
Είπε πως η αεροπορικές επιδρομές που έχουν εξαπολύσει δυτικές και αραβικές χώρες εναντίον στόχων του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και στη Συρία ήταν αντιπαραγωγικές και πως η τρομοκρατία έχει επεκταθεί τόσο σε εδαφικούς όρους όσο και νέων στρατολογήσεων.

Ο Άσαντ δήλωσε επίσης ότι δεν είναι δουλειά των εξωτερικών δυνάμεων να αποφασίσουν τη μοίρα της Συρίας. “Η συζήτηση για το πολιτικό σύστημα ή τους αξιωματούχους στη Συρία είναι εσωτερική υπόθεση της Συρίας”, δήλωσε στη συνέντευξή του ο Άσαντ, σύμφωνα με ανάρτηση της συριακής προεδρίας στο Twitter.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ δήλωσε ότι «η Ρωσία εφαρμόζει “ασύμμετρο πόλεμο” στη Συρία στηρίζοντας τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Ασαντ, ενώ ισχυρίζεται ότι επιτίθεται κατά των δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους».

«Μοιάζει σαν κλασικός ρωσικός ασύμμετρος πόλεμος- έχουμε ένα ισχυρό μήνυμα προπαγάνδας που λέει ότι κάνεις το ένα, ενώ στην πραγματικότητα κάνεις κάτι τελείως διαφορετικό και όταν εγκαλείσαι, το αρνείσαι πλήρως» είπε στο πρακτορείο Ρόιτερς.

Ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι το Λονδίνο είχε συνομιλίες με τη Μόσχα, αλλά έλαβε την ίδια απάντηση, ότι δηλαδή στόχος των επιδρομών είναι το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία.
«Χρειαζόμαστε μία Ρωσία που να αποδέχεται ότι υπάρχουν κανόνες στο σύστημα, ότι δεν μπορείς να πετάς τα παιγνίδια σου από την κούνια και να προσφεύγεις στη στρατιωτική βία κάθε φορά που δεν γίνεται το δικό σου» πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος