Αρρωστημένο έγκλημα τιμής σοκάρει το Ιράν: Αποκεφάλισε την γυναίκα του και περιέφερε το κεφάλι της στο δρόμο

Μία νεαρή γυναίκα, η Mona Heidari, μόλις 17 ετών, αποκεφαλίσθηκε την περασμένη Κυριακή στο Ιράν από τον σύζυγό της, ο οποίος αμέσως μετά έκανε την βόλτα του στους δρόμους, επιδεικνύοντας με καμάρι το κομμένο κεφάλι. Η σκηνή καταγράφηκε σε βίντεο το οποίο αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, προκαλώντας αποτροπιασμό και αγανάκτηση σε ολόκληρη την χώρα.

Η νεαρή κοπέλα, μητέρα ενός αγοριού 3 ετών, εθεωρείτο ύποπτη μοιχείας και δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της και τον κουνιάδο της στο Αχβάζ, πρωτεύουσα της επαρχίας Κουζεστάν, στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας. Την Δευτέρα η αστυνομία συνέλαβε τους δύο δράστες, μετά από επιδρομή στο κρησφύγετό τους, όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Irna.

«Μία ανθρώπινη ύπαρξη αποκεφαλίσθηκε, το κεφάλι της περιεφέρετο στο δρόμο, ο δράστης ήταν υπερήφανος για το έργο του. Πώς μπορούμε να αποδεχθούμε μία τέτοια τραγωδία;», γράφει η μεταρρυθμιστική εφημερίδα Sazandegi, ενώ η Tahmineh Milani, ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών, έγραψε στο Instagram ότι «η Μόνα είναι θύμα μιας καταστροφικής άγνοιας, είμαστε όλοι υπεύθυνοι για αυτό το έγκλημα».

Άλλοι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα ζητούν από τις Αρχές να αλλάξει ο νόμος που αφορά την προστασία των γυναικών από την συζυγική βία και να αυξηθεί το κατώτατο όριο ηλικίας της γυναίκας, κατά το οποίο επιτρέπεται η σύναψη γάμου. Σήμερα το όριο αυτό είναι τα 13 έτη.

Ο δικηγόρος Ali Mojtahedzadeh δήλωσε στην εφημερίδα Shargh ότι «ο νόμος για την προστασία των γυναικών έχει κενά. Δεν αναγνωρίζει την ανεξαρτησία των γυναικών και δεν προσδιορίζει ορθολογικά την κατώτατη ηλικία της γυναίκας για την σύναψη γάμου, ούτως ώστε να σταματήσουν οι γάμοι ανδρών με κοριτσάκια, που οδηγούν σε εγκλήματα τιμής».

Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, το θύμα του απεχθούς εγκλήματος ήταν 12 ετών όταν παντρεύτηκε.

Μετάφραση – Επιμέλεια: Αναστάσιος Τσιμπουκίδης

Πηγή: libertatea.ro

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος