Τουρκία: Αρνητικό το κλίμα στο ΝΑΤΟ για τη στάση της στη Συρία

Array

Ανταπόκριση – Βρυξέλλες: Ειρήνη Ζαρκαδούλα

Αρνητικό είναι το κλίμα απέναντι στην Τουρκία στο ΝΑΤΟ και δη όσον αφορά στη στάση της απέναντι στη Συρία. Μάλιστα έχουν γίνει επισημάνσεις στην Άγκυρα για το συγκεκριμένο θέμα. Αναμένεται εν τω μεταξύ η αντίδραση και οι ενέργειες της Τουρκίας αφού διεξαχθούν και οι εκλογές.

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρουν ευρωπαϊκές πηγές, η Άγκυρα εξέφρασε τα “παράπονά” της στη Βορειοατλαντικό Συμβούλιο διότι όπως ισχυρίστηκε, δεν προσκλήθηκε ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, στην έκτακτη διάσκεψη των ηγετών της G7 και του ΝΑΤΟ, στο Μπαλί λίγες ώρες αφότου έγινε γνωστό ότι πύραυλος είχε πέσει σε πολωνικό έδαφος. Ωστόσο, κάτι τέτοιο διαψεύστηκε από τους συμμάχους.

Όσον αφορά, τη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, οι οποίοι θα συνεδριάσουν στις 29-30 Νοεμβρίου στο Βουκουρέστι, το βασικό θέμα αναμένεται να είναι η Ουκρανία. Σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές, ο πόλεμος δεν φαίνεται να τελειώνει σύντομα, ενώ σύμφωνα με το προσχέδιο της δήλωσης της συνόδου, θα τονίζεται ότι όσοι είναι υπεύθυνοι για εγκλήματα πολέμου θα λογοδοτήσουν.

Τέλος, σχετικά με την αίτηση της Ουκρανίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ, αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι δεν μπορεί να προχωρήσει, αλλά μπορεί να υπάρξει συνεργασία σε άλλο επίπεδο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος