Απούσα η βασίλισσα Ελισάβετ από τις εκδηλώσεις για το πλατινένιο Ιωβηλαίο λόγω κινητικών προβλημάτων (video)

Απούσα σήμερα Παρασκευή 3 Ιουνίου, η βασίλισσα Ελισάβετ από τις εκδηλώσεις για το πλατινένιο Ιωβηλαίο της εξαιτίας των κινητικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει τους τελευταίους μήνες. Η 96χρονη μονάρχης δεν παρέστη στη λειτουργία στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου. Ωστόσο το κλίμα στο Λονδίνο παραμένει εορταστικό.

Η απουσία της βασίλισσας Ελισάβετ ήταν αισθητή, ωστόσο τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας παρευρίσκονταν στις εκδηλώσεις, μεταξύ αυτών και άτομα που γνωρίζουν την βασίλισσα πολλά χρόνια, από φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Απούσα η βασίλισσα Ελισάβετ από τις εκδηλώσεις για το πλατινένιο Ιωβηλαίο λόγω κινητικών προβλημάτων (video)

Η επανένωση του Πρίγκιπα Χάρη με την Μέγκαν, ήταν το θέμα συζήτησης από τους περισσότερους καλεσμένους που βρίσκονταν εκεί.

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον συνοδευόμενος από την σύζυγο του Κάρι Τζόνσον, αποδοκιμάστηκε από μερικούς πολίτες κατά την είσοδο του, γεγονός που προκάλεσε αμηχανία τόσο στον ίδιο όσο και στους καλεσμένους.

Κατά την διάρκεια αυτής της ιστορικής «Λειτουργίας των Ευχαριστιών» για τη βασιλεία της Ελισσάβετ, από τον κοσμήτορα του Αγίου Παύλου περιλάμβανε αναγνώσεις της Αγίας Γραφής, ύμνους, προσευχές και εκκλησιαστικούς ύμνους, εκφράζοντας ευγνωμοσύνη για τη βασιλεία, την πίστη και την υπηρεσία της Βασίλισσας Ελισαβετ.

Στη συνέχεια ακολούθησε δεξίωση στο ιστορικό κτήριο Guildhall όπου παρέστησαν όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας και όσοι ήταν καλεσμένοι στην λειτουργία.

Λονδίνο, Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος