Η.Β-Πλατινένιο Ιωβηλαίο: Με επίκεντρο τον καθεδρικό ναό του Αγ. Παύλου συνεχίζονται οι εκδηλώσεις

Λονδίνο, Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου 

Ο καθεδρικός ναός του Αγίου Παύλου του Λονδίνου, αποτελεί το επίκεντρο των σημερινών εορταστικών εκδηλώσεων για το Ιωβηλαίο ο οποίος φιλοξενεί την λειτουργία των ευχαριστιών για την Βασίλισσα Ελισσάβετ, που όμως δεν θα παραστεί καθώς αισθάνθηκε δυσφορία εξαιτίας των κινητικών προβλημάτων που την ταλαιπωρούν τους τελευταίους μήνες.

Η εκκλησιαστική τελετή για την  Ημέρα των Ευχαριστιών στον καθεδρικό ναό  θα σηματοδοτήσει τη θέση της Βασίλισσας ως πνευματική ηγέτιδα και επικεφαλής της Εκκλησίας της Αγγλίας.

Στον καθεδρικό ναό αναμένεται να παραστούν όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, ο πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα, ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέιμπριτζ, καθώς και ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν,  μαζί με τα παιδιά τους.

Επίσης ο πρίγκιπας Άντριου θα απουσιάζει από την συγκεκριμένη τελετή καθώς νοσεί από τον κορονοϊό .

Συνολικά περισσότερα από 400 άτομα, ανάμεσα τους οι υψηλόβαθμοι υπάλληλοι του παλατιού , άνθρωποι που εργάζονται σε φιλανθρωπικές οργανώσεις και μέλη των ενόπλων δυνάμεων, θα βρεθούν στον καθεδρικό ναό ως αναγνώριση της συνεισφοράς τους στη δημόσια ζωή.

Ο Μπόρις Τζόνσον και τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου είναι μεταξύ των προσκεκλημένων, όπως και ο ηγέτης των Εργατικών Σερ Κιτ Σταρμερ, πρώην πρωθυπουργοί και πρώτοι υπουργοί των αποκεντρωμένων διοικήσεων.

Η ιστορική αυτή “Λειτουργία των Ευχαριστιών” για τη βασιλεία της Ελισσάβετ,  από τον κοσμήτορα του Αγίου Παύλου περιλαμβάνει αναγνώσεις της Αγίας Γραφής, ύμνους, προσευχές και εκκλησιαστικούς ύμνους, εκφράζοντας ευγνωμοσύνη για τη βασιλεία, την πίστη και την υπηρεσία της Βασίλισσας Ελισαβετ .

Πριν ξεκινήσει η λειτουργία στις 11.30 π.μ.( τοπική ώρα ), η μεγαλύτερη καμπάνα της εκκλησίας στη χώρα, θα χτυπήσει επί πέντε λεπτά  για όγδοη μόνο φορά από τότε που αναστηλώθηκε το 2021.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει δεξίωση στο Guildhall, στο ιστορικό χώρο στο Σίτυ του Λονδίνου όπου θα παρευρεθούν επίσης αρκετά μέλη της βασιλικής οικογένειας .

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος