Βαρύ το κατηγορητήριο για τον Τραμπ: Τι περιλαμβάνει – Αθώος δηλώνει ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ

Αποχώρησε από το δικαστήριο ο Ντόναλντ Τραμπ αφού δήλωσε αθώος και για 34 κακουργηματικές κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν. Ο Τραμπ έφυγε από το δικαστικό μέγαρο χωρίς να κάνει δηλώσεις ενώ ήταν «σκυθρωπός» και «εξαγριωμένος».

O εισαγγελέας Άλβιν Μπραγκ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου μετά τη διαδικασία.

Το κατηγορητήριο σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ

Λεπτομέρειες από το κατηγορητήριο βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγορείται ότι απέκρυψε πληρωμές σε δύο γυναίκες, όχι μόνο στην Στόρμι Ντάνιελς αλλά και σε μία ακόμα, πιθανότατα στην Κάρεν ΜακΝτούγκαλ, πρώην μοντέλο του Playboy, για να εξασφαλίσει τη σιωπή τους. Ακόμα κατηγορείται ότι έδωσε και 30.000 δολάρια σε έναν πρώην πορτιέρη που εργαζόταν στον Πύργο του στη Νέα Υόρκη γιατί ισχυριζόταν ότι ο Τραμπ έχει ένα ακόμα παιδί εκτός γάμου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο προσπάθησε να κάνει μία συνωμοσία για να καλύψει την εγκληματική του δρατηριότητα αλλά και να υπονομεύσει την ακεραιότητα των εκλογών του 2016. Σημειώνεται ότι αυτές είναι μερικές μόνο από τις 34 κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν και για τις οποίες δηλώνει αθώος.

Ο δικαστής τον κάλεσε να προσέχει πάρα πολύ με τις αναρτήσεις του στα social media και να φροντίσει να μην προκαλέσει αναταραχή στις ΗΠΑ.

Ο Τραμπ θα εμφανιστεί ξανά στο δικαστήριο τον Δεκέμβριο και η δίκη θα μπορούσε να αρχίσει τον Ιανουάριο 2024.

Ο Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας αναμένεται τις επόμενες ώρες στη Φλόριντα, όπου συνεργάτες του είχαν διαρρεύσει πως σκοπεύει να μιλήσει για την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του.

Βαρύ το κατηγορητήριο για τον Τραμπ: Τι περιλαμβάνει – Αθώος δηλώνει ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ
(AP Photo/Bryan Woolston)

Δήλωσε αθώος

Φορώντας σκούρο μπλε κοστούμι και κόκκινη γραβάτα, ο 76χρονος Τραμπ είχε εμφανιστεί ανέκφραστος κατά την άφιξή του και χαιρέτισε τους υποστηρικτές του υψώνοντας τη γροθιά του. Μπήκε στην αίθουσα του δικαστηρίου μετά τους δικηγόρους του, χωρίς να πει τίποτα καθώς διέσχιζε τον διάδρομο, και – όπως αναμενόταν – δήλωσε «αθώος» για όσα του καταλογίζονται.

Νωρίτερα, προτού εμφανιστεί ενώπιον του δικαστή Χουάν Μέρτσαν, ο Τραμπ παραδόθηκε στο γραφείο του εισαγγελέα του Μανχάταν Άλβιν Μπραγκ. Του πήραν αποτυπώματα, αλλά δεν τον φωτογράφισαν, ούτε του πέρασαν χειροπέδες, σύμφωνα με ανάρτηση ρεπόρτερ της εφημερίδας New York Times στο Twitter.

Παντελής Γκόνος ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος