Αποστολή της Αγίας Έδρας για την ειρήνη στην Ουκρανία: Ανησυχία για εμπορία ανθρώπων

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Όπως ενημερώνει το Γραφείο Τύπου του Βατικανού, η Αγία Έδρα δραστηριοποιείται “για την επίτευξη ειρήνης στην Ουκρανία”.
“Με μια εξαιρετική χειρονομία” τονίζει το Γραφείο Τύπου “ο Πάπας Φραγκίσκος ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της προσευχής Angelus στην πλατεία του Αγίου Πέτρου την Κυριακή 6 Μαρτίου ότι έστειλε δύο Καρδινάλιους ως έκφραση αλληλεγγύης της Εκκλησίας στον πονεμένο ουκρανικό λαό: τον Καρδινάλιο Konrad Krajewski, τον Ελεοδότη, και τον Καρδινάλιο Michael Czerny, προσωρινός Νομάρχης της Διεύθυνσης Προώθησης Ολοκληρωμένης Ανθρώπινης Ανάπτυξης.” 

Σύμφωνα με την Αγία Έδρα, ο Καρδινάλιος Krajewski βρίσκεται τώρα (7 Μαρτίου) “στα σύνορα μεταξύ Πολωνίας και Ουκρανίας, όπου θα επισκεφθεί πρόσφυγες και εθελοντές σε καταφύγια και σπίτια” ενώ “ο Καρδινάλιος Czerny θα φτάσει στην Ουγγαρία την Τρίτη (8 Μαρτίου) για να επισκεφθεί ορισμένα κέντρα υποδοχής μεταναστών από την Ουκρανία”.

“Οι Καρδινάλιοι θα φέρουν βοήθεια στους άπορους και θα εκπροσωπούν όχι μόνο τον Πάπα αλλά όλο τον χριστιανικό λαό που θέλει να εκφράσει την αλληλεγγύη του στον λαό της Ουκρανίας και να πει: «Ο πόλεμος είναι τρέλα! Σας παρακαλούμε, σταματήστε! Δείτε αυτή την ωμότητα! Ποτάμια αίματος και δακρύων κυλούν στην Ουκρανία. Δεν είναι απλώς μια στρατιωτική επιχείρηση, αλλά ένας πόλεμος που σπέρνει θάνατο, καταστροφή και δυστυχία»” τονίζει η ανακοίνωση. Η Αγία Έδρα επίσης υπενθύμισε την έκκληση του Ποντίφικα Φραγκίσκου της προηγούμενης Κυριακής “να σιγήσουν τα όπλα!”

“Ο Καρδινάλιος Czerny θα συνεχίσει να ανιχνεύει τη θλιβερή ομοιότητα μεταξύ του πόνου των Ουκρανών και των παρατεταμένων ξεχασμένων συγκρούσεων” και επιπλέον “θα εκφράσει την ανησυχία του ότι οι Αφρικανοί και οι Ασιάτες που κατοικούν στην Ουκρανία, οι οποίοι επίσης υποφέρουν από φόβο και εκτοπισμό (…) αναζητούν καταφύγιο χωρίς διακρίσεις.” 

Η Αγία Έδρα σημειώνει επίσης πως “υπάρχουν ανησυχητικές αναφορές για αυξανόμενη εμπορία ανθρώπων και δραστηριότητα λαθρεμπορίου μεταναστών στα σύνορα και σε γειτονικές χώρες” και τονίζει πως “εφόσον οι περισσότεροι πρόσφυγες είναι πιστοί, θα δηλώσει ότι πρέπει να προσφέρεται θρησκευτική βοήθεια σε όλους, λαμβάνοντας υπόψη τις οικουμενικές και διαθρησκευτικές διαφορές”. 

Τέλος, τονίζει η Αγία Έδρα “παρά τις αξιέπαινες προσπάθειες για προσφορά ανθρωπιστικών απαντήσεων και οργάνωση ανθρωπιστικών διαδρόμων, υπάρχει μεγάλη ανάγκη για συντονισμό, καλή οργάνωση και κοινή στρατηγική, προκειμένου να αγκαλιάσουμε τα δεινά των ανθρώπων και να παραδώσουμε αποτελεσματική βοήθεια”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος