Αποκάλυψη του Φάμπρεγας για τον Ρόι Κιν: «Με σκότωσες, θα σε συντρίψω!»

Ο Σεσκ Φάμπρεγας σε συνέντευξη που παραχώρησε ανακάλεσε στη μνήμη του τον τελικό Κυπέλλου Αγγλίας του 2005, με το «δολοφονικό» τάκλιν που έκανε στον Ρόι Κιν της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και το ότι έκανε έξαλλο τον αρχηγό της Γιουνάιτεντ στον τελικό που τελικά κατέκτησε η Άρσεναλ στα πέναλτι.

Η διάσημη αντιπαλότητα του Keane με τον Vieira ήταν ένα από τα μεγαλύτερα σημεία συζήτησης για τον τελικό, και ήταν ο τελευταίος που πέτυχε το νικητήριο γκολ της ημέρας.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια του αγώνα ήταν ο Φάμπρεγας που εξόργισε περισσότερο τον αρχηγό της Γιουνάιτεντ.
Σε συνέντευξή του στους Times, ο Ισπανός μέσος αποκάλυψε ότι ο συμπατριώτης και ο απόφοιτος της ακαδημίας της Μπαρτσελόνα, Ζεράρ Πικέ – που έπαιζε τότε για τη Γιουνάιτεντ – του είπε αργότερα ότι ο Κιν είχε απειλήσει να τον «σακατέψει» μετά το σκληρό τάκλιν του πρώτου ημιχρόνου.

«Έκανα τάκλιν με τον Ρόι Κιν πολύ σκληρά και ένιωσα πολύ καλά με αυτό γιατί κι αυτός ήταν σκληρός στο παιχνίδι του μαζί μου», είπε ο Φάμπρεγας.

«Μερικά χρόνια αργότερα, ο Τζέραρντ μου είπε ότι στο ημίχρονο ο Κιν είπε: «Αυτός ο Ισπανός φίλος σου, θα τον συντρίψω, με σκότωσε».

Ο Φάμπρεγας σήκωσε το πρώτο του Κύπελλο Αγγλίας στο Millennium Stadium, το οποίο ήταν το μοναδικό του τρόπαιο ως παίκτης της Άρσεναλ.

Αφού πέρασε άλλα έξι χρόνια στον σύλλογο, εξασφάλισε μια ονειρεμένη μεταγραφή πίσω στη Μπαρτσελόνα το 2011 και κέρδισε τον ισπανικό τίτλο πριν επιστρέψει στην Αγγλία για να υπογράψει στην Τσέλσι.
Εκεί ο Φάμπρεγας πήρε στα χέρια του ένα άλλο Κύπελλο Αγγλίας, βγαίνοντας στην κορυφή στον τελικό του 2018 εναντίον της Γιουνάιτεντ για άλλη μια φορά.

Ο Φάμπρεγας μίλησε επίσης για την τελική μάχη του Κυπέλλου Αγγλίας με τον Κιν κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας του 2020 με την The Telegraph, επιμένοντας ότι δεν ήταν εσκεμμένο το χτύπημα στον Ιρλανδό άσο.
«Ήταν 50-50 και πρέπει να τον χτύπησα με το γόνατό μου στον τετρακέφαλό του. Τον χτύπησα λίγο», είπε.
Στο ημίχρονο πήγε στον Πικέ και άρχισε να του φωνάζει γιατί ήξερε ότι ήμασταν φίλοι.
«[Υπήρξε] λίγη βρισιά. Δεν μπορώ να πω τα ακριβή λόγια, αλλά ήταν διασκεδαστικό!».
Μετά την αποχώρησή του από την Τσέλσι τον Ιανουάριο του 2019, ο Φάμπρεγας μετακόμισε στην ομάδα της Μονακό και μέχρι στιγμής έχει 68 συμμετοχές.

Πηγή: DailyMail
Μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος