Απειλή Πούτιν σε Τζόνσον: Ενας πύραυλος θα έφθανε σε ένα λεπτό

Array

Την απειλή που είχε δεχθεί από τον Βλαντιμίρ Πούτιν λίγες ημέρες πριν από την εισβολή στην Ουκρανία αποκαλύπτει σε ντοκιμαντέρ του BBC, που θα προβληθεί σήμερα ο Μπόρις Τζόνσον με το Κρεμλίνο ωστόσο να τον διαψεύδει.

«Μπόρις, δε θέλω να σου κάνω κακό, αλλά ένας πύραυλος θα έφτανε σε ένα λεπτό»

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν απείλησε με πυραυλικό πλήγμα τον πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, λίγες μόλις ημέρες προτού εισβάλει στην Ουκρανία, σύμφωνα με to ντοκιμαντέρ του BBC. O πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας κάνει λόγο για μακρά τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο τον Φεβρουάριο του 2022, κατά τη διάρκεια της οποίας τον προειδοποίησε ότι η εισβολή στην Ουκρανία θα οδηγούσε σε κυρώσεις απο τη Δύση και σε περισσότερα νατοϊκα στατεύματα στα ρωσικά σύνορα.

Το Κρεμλίνο έσπευσε να διαψεύσει ανακοινώνοντας ότι πρόκειται για ψέμα και πρέπει να ερωτηθεί ο Μπόρις Τζόνσον για ποιο λόγο επέλεξε να παρουσιάσει αυτή την εκδοχή.

Μετά τις δεσμεύσεις της Δύσης για παραδόσεις βαρέων αρμάτων μάχης, το Κίεβο εντείνει τις πιέσεις για μαχητικά αεροσκάφη με το αμερικανικό Πεντάγωνο να εξετάζει την αποστολή F-16, σύμφωνα με δημοσίευμα του Politiko. Το ενδεχόμενο αυτό έχει αποκλείσει πάντως ο Γερμανός  Καγκελάριος Όλαφ Σολτς, τονίζοντας μαλιστα ότι «δεν υπάρχει χώρα που να έχει υποστηρίξει περισσότερο την Ουκρανία από τη Γερμανία».

Περισσότερα όπλα και επιτάχυνση της παράδοσης των αρμάτων μάχης ζητεί το Κίεβο από τη Δύση την ώρα που, όπως παραδέχεται, ο πρόεδρος Ζελένσκι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη στην περιοχή του Ντονέτσκ. Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια ρωσικού βομβαρδισμού στη Χερσώνα, στη νότια Ουκρανία. Από τις επιθέσεις καταστράφηκαν ένα νοσοκομείο κι ένα σχολείο.

Βουγλεντάρ, το νέο «θερμό σημείο» του μετώπου

Η Ουκρανία διέψευσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν, όπως υποστηρίζει η Μόσχα, κοντά στην πόλη Βουγλεντάρ.

«Ο εχθρός δεν κατέγραψε επιτυχίες και αναδιπλώθηκε. Δεν εγκαταλείψαμε τις θέσεις μας», υποστήριξε εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού.

Ο Πουσίλιν είπε ότι οι Ουκρανοί υποχώρησαν σε έναν τομέα όπου υπάρχουν «πολλές βιομηχανίες και πολυώροφα κτίρια», κάτι που διευκολύνει τις αμυντικές επιχειρήσεις τους. «Υποθέτουμε επομένως ότι ο εχθρός θα αντισταθεί».

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας από την πλευρά του ανέφερε ασαφώς ότι οι ρωσικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν σε «πιο ευνοϊκές θέσεις» στα περίχωρα της Βουγλεντάρ, επιφέροντας απώλειες στις ουκρανικές δυνάμεις.

Η Βουγλεντάρ, μια πόλη με πολλά ορυχεία που αριθμούσε 15.000 κατοίκους πριν από τη ρωσική εισβολή, απέχει 150 χιλιόμετρα νοτίως της Μπαχμούτ, του άλλου «θερμού μετώπου» στην ανατολική Ουκρανία, την οποία οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να καταλάβουν εδώ και έξι μήνες, με τίμημα βαριές απώλειες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος