«Αντίστροφη μέτρηση» για την απόφαση Τραμπ κατά του Ιράν – Τα βλέμματα στο κέντρο διαχείρισης κρίσεων της Ουάσιγκτον

Την φημολογία ότι το επόμενο 48ωρο ο Ηνωμένες Πολιτείες θα εμπλακούν στον πόλεμο Ισραήλ – Ιράν ενισχύουν νέα δημοσιεύματα των αμερικανικών κυρίως μέσων ενημέρωσης με κυρίαρχη πληροφορία ότι ο Ντόναλντ Τραμπ έχει συγκαλέσει έκτακτο συμβούλιο στο κέντρο διαχείρισης κρίσεων στην Ουάσιγκτον στις 6 και μισή το απόγευμα.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

 Όπως επισημαίνεται από αναλυτές, στο κέντρο διαχείρισης κρίσεων συνήθως οι Αμερικανοί πρόεδροι παρακολουθούν επίθεση ή παρακολουθούν σύλληψη ενός ηγέτη κάποιας τρομοκρατικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Axios, ο αμερικανός πρόεδρος ήδη ενημερώνεται για τις διατρητικές βόμβες GBU-57A/B MOP (Massive Ordnance Penetrator) που δεν έχουν δοκιμαστεί σε επιχειρησιακό περιβάλλον.

Το Axios επισημαίνει ότι ο αμερικανός πρόεδρος διατηρεί επιφυλάξεις για το αν οι βόμβες μπορούν να καταστρέψουν την ιρανική πυρηνική εγκατάσταση του Φορντό με εγκαταστάσεις σε βάθος 80 – 90 μέτρων κάτω από το έδαφος,σε έναν δυσπρόσιτο ορεινό όγκο κοντά στην «ιερή» πόλη Κομ.

 To πρακτορείο Bloomberg ωστόσο, επαναλαμβάνει ότι τα επόμενα δύο 24ωρα είναι πάρα πολύ κρίσιμα.

Ως πολεμικές προετοιμασίες ερμηνεύονται και αποφάσεις όπως ο συναγερμός στο Κατάρ όπου βρίσκεται η μεγαλύτερη αμερικανική αεροπορική βάση, στη Μέση Ανατολή, η Αλ Ουντέι.

Ρεπορτάζ: Ιουλία Βελισσαράτου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος