Αντιδράσεις και στη Βόρεια Μακεδονία: Το ΥΠΕΞ επισημαίνει την ανάγκη προσοχής από την πλευρά όλων των πολιτικών παραγόντων

Σύνοψη
  • Υπ. Δικαιοσύνης: Η ασέβεια του συνταγματικού ονόματος του κράτους καθιστά τον όρκο της Σιλιανόφσκα άκυρο
  • Η κυβέρνηση στη Σόφια καλεί την Β. Μακεδονία να εφαρμόσει πλήρως τη συμφωνία των Πρεσπών

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας σε σημερινή του ανακοίνωση επιβεβαιώνει τη σταθερή αποφασιστικότητα της χώρας για την απερίφραστη τήρηση των συνταγματικών διατάξεων και όλων των διεθνώς επαναλαμβανόμενων υποχρεώσεων, όπως η πλήρης τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Τα τελευταία επτά χρόνια, αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, η Ελλάδα και η Βόρεια Μακεδονία ανέπτυξαν εξαιρετικού επιπέδου σχέσεις και τα οφέλη των σχέσεων αυτών είχαν ως αποτέλεσμα την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ και την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση.


Τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, την ανάγκη προσοχής από την πλευρά όλων των πολιτικών παραγόντων, ιδιαίτερα των εκλεγμένων κρατικών αξιωματούχων, κάτι που φυσικά παραπέμπει στη χθεσινή δήλωση της Φιλανδίας κατά την ορκωμοσία της.

Ωστόσο, ο υπουργός Δικαιοσύνης της Βόρειας Μακεδονίας έθεσε θέμα εγκυρότητας της χθεσινής ορκωμοσίας της Φινλανδίας, καθώς όπως είπε, «παραβίασε το Σύνταγμα». Μάλιστα, όπως ο ίδιος αναφέρει όλη η διαδικασία ορκωμοσίας είτε πρέπει να επαναληφθεί είτε τα καθήκοντα Προέδρου της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας να αναλάβει ο απερχόμενος Πρόεδρος της Βουλής.

Ρεπορτάζ: Νίκος Φραγκόπουλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος