Αντιδράσεις για το επίμαχο φιλί σε παίκτρια ποδοσφαίρου: Σε απομόνωση ο Λ. Ρουμπιάλες – Υποστηρικτές μετράει η Ερμόσο

Η αναγκαστική αργία, στην οποία έθεσε η πειθαρχική επιτροπή της FIFA τον πρόεδρο της ισπανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Λουίς Ρουμπιάλες, δεν ήταν, όπως φαίνεται, αρκετή για να κατευνάσει το σάλο που προκάλεσε το άνευ συναίνεσης φιλί του, σε διεθνή παίχτρια. Παράγοντες του ποδοσφαίρου καταδικάζουν την πράξη του, ενώ το θέμα έχει πάρει και πολιτικές διαστάσεις.

«Ήταν μία λανθασμένη συμπεριφορά για έναν Πρόεδρο Ομοσπονδίας και της εικόνας που έστειλε εκτός Ισπανίας» ανέφερε ο προπονητής της Ατλέτικο Μαδρίτης, Ντιέγκο Σιμεόνε.

Ο Ισπανός διεθνούς φήμης ποδοσφαιριστής Αντρές Ινιέστα είπε πως «θα ήθελα να εκφράσω τη λύπη μου ως άνθρωπος, ως πατέρας τριών κοριτσιών, ως σύζυγος και ως ποδοσφαιριστής».

«Θα ήθελα να καταδικάσω την επαφή του Προέδρου της Ομοσπονδίας την οποία βρίσκω απαράδεκτη» τόνισε ο Τσάβι Ερνάντεζ, προπονητής της Μπαρτσελόνα.

Το Σάββατο βράδυ, μάλιστα, στον τελικό Κυπέλλου γυναικών, η Ερμόζο έγινε αποδέκτης συμπαράστασης και από τις παίκτριες της Ατλέτικο Μαδρίτης και της Μίλαν που ξεδίπλωσαν πανό με το μήνυμα «μαζί με την Τζένι».

Για το ζήτημα τοποθετήθηκε και η υπηρεσιακή υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας, λέγοντας, μεταξύ άλλων: «Τέλος με την αντίληψη ότι συγκεκριμένες χειρονομίες μπορούν να γίνουν ανεκτές με τα κορίτσια αλλά όχι με τα αγόρια. Τέλος με την αμαύρωση της νίκης των γυναικών στο Μουντιάλ από συμπεριφορές μη ανεκτές που δεν πρέπει να επιτρέψουμε ξανά».

Το κλίμα εντός της Ισπανίας είναι βαρύ για τον Ρουμπιάλες. Η απόφαση της FIFA να τον παύσει προσωρινά από τα καθήκοντά του δρομολόγησε την έκτακτη και επείγουσα συνεδρίαση των περιφερειακών ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών της Ισπανίας για να εκτιμήσουν την κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει η Βασιλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

«Ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς. Δεν νομίζω ότι πρέπει να θεωρηθεί δεδομένο ότι ο κ. Ρουμπιάλες θα παυθεί, τώρα ξεκινά η διαδικασία, ανοίγει ο πειθαρχικός φάκελος» ανέφερε ο δικηγόρος Αθλητικού Δικαίου, Τόνι Ρόκα.

Ο Ρουμπιάλες από το 2018 που ανέλαβε επικεφαλής της βασιλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας έχει δει το όνομά του να εμπλέκεται σε σκάνδαλα διαφθοράς, έριδες και διαμάχες, αλλά έμενε αλώβητος. Ωστόσο, αυτό το επίμαχο φιλί, τα περί συναίνεσης που επικαλείται και η πεισματική του άρνηση να υποβάλει παραίτηση, έχουν ανοίξει τον «ασκό του Αιόλου» με άπαντες πλην του ιδίου να αναγνωρίζουν ότι δεν μπορεί να εκπροσωπεί τις αρχές και τις αξίες του αθλητισμού.

Ρεπορτάζ: Άννα Παπασωτηρίου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος