Αντιδράσεις για τις νέες απειλές Ερντογάν: «Οι ξένες επενδύσεις δεν έρχονται σε μια χώρα που μιλάει έτσι»

Array

Την αντίδραση του οικονομολόγου Ρεμζί Οζντεμίρ προκάλεσαν οι απειλές του Ταγίπ Ερντογάν με τους πυραύλους κατά της Ελλάδας. Όπως είπε οι ξένες επενδύσεις δεν έρχονται σε μια χώρα που μιλάει έτσι ενώ πρόσθεσε ότι γνωρίζουμε ότι ο πρόεδρος κάνει μια λαϊκιστική ρητορική και απειλές για να εδραιώσει τους υποστηρικτές του.

Αναλυτικά αποσπάσματα της τοποθέτησής του:

«Τις επόμενες μέρες θα δούμε ότι θα αυξηθεί η φυγή των ξένων επενδυτών, γιατί η Τουρκία δυστυχώς χρησιμοποιεί κάποια πράγματα στην εσωτερική πολιτική. Για παράδειγμα, πιστεύετε ότι η Τουρκία θα πάει κάποτε σε πόλεμο με την Ελλάδα; Όχι, δεν θα γίνει ποτέ. Δύο μέλη του ΝΑΤΟ δεν μπορούν ποτέ να πάνε σε πόλεμο. Ούτε ο κόσμος θα το επιτρέψει έναν τετοιο πολεμο» ανέφερε.

«Κοιταξτε τι είπε τελευταία ο πρόεδρος , ειπε ότι εν ανάγκη θα χτυπήσουμε λεει την Ελλάδα. Για όνομα του Θεού» τόνισε σε άλλο σημείο.

Πρόσθεσε ότι «αυτή δεν είναι διπλωματική γλώσσα. Οι ξένες επενδύσεις δεν έρχονται σε μια χώρα που μιλάει έτσι, δεν θα έρθουν ποτέ. Οι άνθρωποι δεν θα ερθουν εδώ για να στήσουν εργοστάσια, να αγοράσουν γραμμάτια δημοσίου ή να αγοράσουν μετοχές. Γνωρίζουμε ότι ο πρόεδρος κάνει μια λαϊκιστική ρητορική και απειλές για να εδραιώσει τους υποστηρικτές του. Γνωρίζουμε επίσης ότι δεν είναι ρεαλιστικό. Αυτό προκαλεί φόβο στους επενδυτές. Γιατί να έρθουν οι επενδυτές σε μια τέτοια χώρα; Οι ξένοι επενδυτές δεν έρχονται σε μια συνεχώς απειλητική και τεταμένη χώρα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος