Με πυραυλική επίθεση απειλεί την Αθήνα ο Ερντογάν – Πυρά και προς ΗΠΑ

Array

Η δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου της Τουρκίας «τρομάζει» την Αθήνα, δήλωσε  ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποστηρίζοντας ότι «η Άγκυρα δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια εάν η Ελλάδα συνεχίσει να εξοπλίζει τα νησιά του Αιγαίου».

«Τώρα αρχίσαμε να φτιάχνουμε τους πυραύλους μας. Φυσικά, αυτή η παραγωγή τρομάζει τον Έλληνα. Όταν λες “Tayfun” (Τυφώνας), ο Έλληνας φοβάται ότι θα χτυπήσει την Αθήνα. Φυσικά και θα χτυπήσει», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Αν προσπαθήσετε να αγοράσετε από την Αμερική για να οπλίσετε τα νησιά, η  Τουρκία δεν θα είναι θεατής» είπε επίσης ο Ερντογάν σε εκδήλωση στη βόρεια επαρχία Σαμψούντα.

Τον Οκτώβριο, πραγματοποιήθηκε δοκιμαστική εκτόξευση του εγχώριας παραγωγής βαλλιστικού πυραύλου μικρού βεληνεκούς Tayfun (Typhoon) πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα και ο πύραυλος μπορεί να χτυπήσει στόχο σε απόσταση 561 χιλιομέτρων (349 μίλια) σε 456 δευτερόλεπτα, υενθυμίζει το τουρκικό δημοσίευμα.

«Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να υποστηρίζουν τρομοκρατικές ομάδες στη βόρεια Συρία»

Ο Ερντογάν επέκρινε εκ νέου τις Ηνωμένες Πολιτείες για υποστήριξη και όπλα σε τρομοκρατικές οργανώσεις στη βόρεια Συρία.

«Η Αμερική στέλνει 4.000-5.000 φορτηγά όπλα και πυρομαχικά στη βόρεια Συρία. Παρόλο που τους το έχω πει ξανά και ξανά, δεν τους νοιάζει. Είμαστε μαζί σας στο ΝΑΤΟ. Παρόλο που είμαστε μαζί μας κάνετε λάθος και είστε στο πλευρό της τρομοκρατικής οργάνωσης», πρόσθεσε, ενώ η Άγκυρα επικρίνεται από την Ουάσιγκτον για τις αεροπορικές επιδρομές  στα σύνορα του Ιράκ και της Συρίας.

Πηγή: Anadolu

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος