Αντιδράσεις για τις δηλώσεις Ζελένσκι σχετικά με «προληπτικά πλήγματα» σε βάρος της Ρωσίας

Array

Το Κρεμλίνο καταδίκασε (6/10) την τοποθέτηση του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι για «προληπτικά πλήγματα» σε βάρος της Ρωσίας, προκειμένου να αποκλειστεί το ενδεχόμενο χρήσης πυρηνικών όπλων από τη Μόσχα, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το RIA Novosti.

«Τέτοιες δηλώσεις δεν είναι παρά έκκληση για να ξεσπάσει ακόμη ένας παγκόσμιος πόλεμος με απρόβλεπτες, τερατώδεις συνέπειες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Νμτίτρι Πεσκόφ.

Στη διάρκεια συζήτησης που οργάνωσε το αυστραλιανό ινστιτούτο Lowy, ο πρόεδρος της Ουκρανίας υποστήριξε ότι τα πλήγματα είναι απαραίτητα για να αποκλειστεί ενδεχόμενη χρήση πυρηνικών όπλων. Δεν διευκρίνισε σε τι είδους πλήγματα αναφερόταν.

«Τι πρέπει να κάνει το ΝΑΤΟ; Να καταστήσει αδύνατη τη χρήση πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία», αναφέρει ο Ζελένσκι σε βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο. «Αυτό που είναι σημαντικό, απευθύνω για άλλη μια φορά έκκληση στη διεθνή κοινότητα… προληπτικά πλήγματα ώστε (οι Ρώσοι) να ξέρουν τι θα τους συμβεί αν τα χρησιμοποιήσουν (πυρηνικά όπλα)», συμπλήρωσε.

Ο εκπρόσωπος της ουκρανικής προεδρίας Σερχίι Νικιφόροφ έσπευσε να διευκρινίσει πως παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις Ζελένσκι. Ειδικότερα, ανέφερε πως «ο πρόεδρος μιλούσε για την περίοδο πριν από την 24η Φεβρουαρίου (σ.σ. ημερομηνία έναρξης της ρωσικής εισβολής). Εκείνη την περίοδο, χρειάζονταν προληπτικά μέτρα για να αποτραπεί η ρωσική εισβολή. Σας υπενθυμίζω ότι τα μοναδικά μέτρα που συζητήθηκαν τότε ήταν προληπτικές κυρώσεις», δήλωσε ο Νικοφόροφ.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος