Αντιδράσεις για την εντολή Πούτιν να τεθούν σε ετοιμότητα οι ρωσικές πυρηνικές δυνάμεις

Σε συναγερμό έθεσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν τις ρωσικές πυρηνικές αποτρεπτικές δυνάμεις, επικαλούμενος τη σκλήρυνση της στάσης των δυτικών χωρών έναντι της Μόσχας για την επίθεση στην Ουκρανία. Απαράδεκτη κλιμάκωση χαρακτήρισαν την εξέλιξη αυτή οι ΗΠΑ, μέσω της πρέσβειράς τους στα Ηνωμένα Έθνη, Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ.

Αυτό σημαίνει «ότι ο πρόεδρος Πούτιν συνεχίζει να κλιμακώνει αυτόν τον πόλεμο με έναν απολύτως απαράδεκτο τρόπο και πρέπει να συνεχίσουμε να ανακόπτουμε τις ενέργειές του με τον σθεναρότερο δυνατό τρόπο», είπε η Γκρίνφιλντ σε μια συνέντευξη με την εκπομπή του CBS “Face the Nation”.

Τη σοβαρότητα της κατάστασης και την απειλή για την Ευρώπη αλλά και για την παγκόσμια ασφάλεια επισήμανε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ, δίνοντας έμφαση στην κλιμάκωση από τη Ρωσία, και με την κίνηση Πούτιν να θέσει σε ύψιστο συναγερμό τα αποτρεπτικά πυρηνικά όπλα.

Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρι Κουλέμπα, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με πυρηνικές επιθέσεις, είπε ότι εάν η Ουκρανία δεχόταν επίθεση με πυρηνικά όπλα θα ήταν «καταστροφή», αλλά είπε ότι δεν θα κάμψει το ηθικό της χώρας. Σημείωσε ότι η εντολή του Πούτιν να τεθεί σε κατάσταση συναγερμού η πυρηνική αποτροπή είναι μια στρατηγική πίεσης ενόψει των συνομιλιών.

Ο Ρώσος πρόεδρος, μετά από συνάντηση με τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού και τον επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της χώρας έδωσε διαταγή στον στρατό να θέσει τις δυνάμεις πυρηνικής αποτροπής σε υψηλό συναγερμό λόγω των «επιθετικών δηλώσεων» του ΝΑΤΟ. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν υποστήριξε την Κυριακή ότι ηγετικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ είχαν κάνει «επιθετικές δηλώσεις», ενώ η Δύση επιβάλλει σκληρές οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένου του ίδιου, για την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος