Ανταπόκριση ΕΡΤ: Ώρες στο δρόμο μετά τη φυγάδευση από το Κίεβο – Στα σύνορα με τη Μολδαβία η αυτοκινητοπομπή (video)

Δεκαοκτώ ώρες στο δρόμο, έχοντας διανύσει μια απόσταση 500 χιλιομέτρων μετά την απομάκρυνσή της από το Κίεβο, συμπλήρωσε η αυτοκινητοπομπή που αναχώρησε από την πρεσβεία της Ελλάδας στο Κίεβο, όπως μετέδωσε σε νέα της ανταπόκριση το πρωί του Σαββάτου η απεσταλμένη της ΕΡΤ, Ανδριάννα Μαγγανιά. 

Αποστολή ΕΡΤ – Κίεβο: Ανδριάνα Μαγγανιά

Στην αυτοκινητοπομπή έξι οχημάτων επιβαίνουν διπλωμάτες, αλλά και δημοσιογράφοι – τεχνικοί που κάλυπταν την εισβολή στην Ουκρανική πρωτεύουσα.

«Ακούγαμε εκρήξεις και πυροβολισμούς και κρίθηκε απαραίτητο να απομακρυνθούμε – Δεν ήμασταν πλέον ασφαλείς εκεί, στο κτίριο» περιέγραψε για τις κρίσιμες στιγμές της απομάκρυνσής τους από την Ουκρανική πρωτεύουσα, την Παρασκευή, η Ανδριάννα Μαγγανιά.

Όπως επίσης είπε η απεσταλμένη της ΕΡΤ, ουρές χιλιομέτρων οχημάτων έχουν σχηματιστεί κοντά στα σύνορα με την Μολδαβία, με τους πολίτες της χώρας να εγκαταλείπουν. «Ουρές σχηματίζονται και στα βενζινάδικα, σε πολλά από τα οποία δεν υπάρχουν πλέον καύσιμα», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι η ελληνική πρεσβεία στο Κίεβο εκκενώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής με τα μέλη της ελληνικής διπλωματικής αποστολής και τους δημοσιογράφους που για λόγους ασφαλείας βρίσκονταν εκεί, να εγκαταλείπουν. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και η αποστολή της ΕΡΤ.

Διαβάστε όλες τις εξελίξεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος