Ανησυχία για την υγεία της βασίλισσας Ελισάβετ – Υπό ιατρική επίβλεψη στο Μπαλμόραλ

Array

Η βασίλισσα βρίσκεται υπό ιατρική επίβλεψη στο Balmoral αφού οι γιατροί ανησυχούσαν για την υγεία της, ανέφεραν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

«Μετά από περαιτέρω αξιολόγηση σήμερα το πρωί, οι γιατροί της βασίλισσας ανησυχούν για την υγεία της Αυτού Μεγαλειότητας και της συνέστησαν να παραμείνει υπό ιατρική επίβλεψη», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Ο πρίγκιπας Κάρολος ταξίδεψε στο Μπαλμοραλ με τη Δούκισσα της Κορνουάλης. Ο Δούκας του Κέιμπριτζ είναι καθ’ οδόν προς το κτήμα της Σκωτίας, περίπου 40 μίλια (64 χιλιόμετρα) δυτικά του Αμπερντίν. Η ανακοίνωση έρχεται μετά την αποχώρηση της Βασίλισσας, 96 ετών, από τη συνεδρίαση του Privy Council την Τετάρτη, με τους γιατρούς να τη συμβουλεύουν να ξεκουραστεί.

Υπάρχουν ξεκάθαρα πιεστικές ανησυχίες για την υγεία της βασίλισσας – πολύ πιο ξεκάθαρα από πριν και χωρίς καμία αναφορά σε αυτό, μόνο για δυσκολίες με την κινητικότητα. Υπάρχουν επίσης προειδοποιήσεις για αβάσιμες εικασίες, όπως ότι μπορεί να έπεσε. Ωστόσο την Τρίτη στάθηκε στα πόδια της και φωτογραφήθηκε χαμογελαστή καθώς διόριζε τη νέο πρωθυπουργό.

Ο πρίγκιπας Άντριου και ο πρίγκιπας Εδουάρδος είναι καθ’ οδόν, ενώ η πριγκίπισσα Άννα βρίσκεται ήδη στη Σκωτία αναφερει το BBC.

Η πρωθυπουργός αναφερει ότι «όλη η χώρα ανησυχεί βαθύτατα από τα νέα». Λέει ότι οι σκέψεις της – και όλων στο Ηνωμένο Βασίλειο – είναι με τη βασίλισσα και την οικογένειά της

Ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Κιρ Στάρμερ επισημαινει ότι είναι βαθιά ανήσυχος ελπίζοντας για την ανάκαμψη της βασίλισσας. Ο Αρχιεπίσκοπος του Canterbury είπε ότι προσεύχεται για την 96χρονη μονάρχη.

Πηγή: ΕΡΤ – Ανταποκρίσεις: Ευδοξία Λυμπέρη – Νατάσα Καντζάβελου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος