Άμεσα ξεκινά το γραφείο του ΕΟΤ στη Μελβούρνη – Ικανοποίηση εκφράζει η Ελληνική Κοινότητα

Σύνοψη
  • Το γραφείο του ΕΟΤ στη Μελβούρνη θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού και της ιστορίας.

ανταπόκριση από την Αυστραλία: Aλέκος Μάρκελλος

Η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης (ΕΚΜ) καλωσόρισε την ανακοίνωση του Υπουργείου Τουρισμού για την άμεση λειτουργία γραφείου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) στο Ελληνικό Κέντρο στη Μελβούρνη.

Συγκεκριμένα, στις 21 Μαΐου, ο ΕΟΤ ανακοίνωσε την άμεση πρόσληψη για τη θέση του Προϊσταμένου, με έδρα το Ελληνικό Κέντρο στη Μελβούρνη και περιοχή τοπικής αρμοδιότητας την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και τα λοιπά Νησιωτικά Κράτη Ωκεανίας.

Τα τελευταία εννέα χρόνια η ΕΚΜ προέβη σε σειρά επαφών και διαβημάτων προς την Ελληνική Κυβέρνηση, τα αρμόδια υπουργεία και τους σχετικούς φορείς, προωθώντας το αίτημα λειτουργίας γραφείου του ΕΟΤ στη Μελβούρνη.

Ο πρόεδρος της ΕΚΜ, κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης, εξέφρασε τη χαρά του γι’ αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία, τονίζοντας τη σημασία της για την ενίσχυση των δεσμών όχι μόνο μεταξύ Ελλάδας και Αυστραλίας, αλλά και των σχέσεων της Ελλάδας με τον Απόδημο Ελληνισμό.

«Καλωσορίζουμε με μεγάλη χαρά αυτήν την κίνηση, η οποία όχι μόνο θα ενδυναμώσει τις ελληνοαυστραλιανές σχέσεις, αλλά επίσης θα προάγει την πολιτιστική και τουριστική προβολή της πατρίδας μας», είπε.

Ο κ. Παπαστεργιάδης, συνέχισε λέγοντας: «Το Υπουργείο Τουρισμού γίνεται ακόμη μία γέφυρα που συνδέει την ελληνική διασπορά στην Αυστραλία με την μητέρα πατρίδα. Το γραφείο του ΕΟΤ στη Μελβούρνη θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού και της ιστορίας, καθώς και για τη διατήρηση της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω συνεδρίων, διαλέξεων αλλά και εκθέσεων, ενισχύοντας την επικοινωνία και τη συνεργασία με τον απόδημο ελληνισμό».

Κλείνοντας είπε: «Έχουμε δεσμευτεί να παράσχουμε τον αναγκαίο χώρο στο κτίριο του Ελληνικού Κέντρου για τη φιλοξενία των γραφείων του ΕΟΤ, προσφέροντας μάλιστα δύο έτη δωρεάν χρήσης των εγκαταστάσεων, χωρίς οικονομική επιβάρυνση, ως ανταπόδοση για την υποστήριξη της κυβέρνησης προς την κοινότητά μας, εν καιρώ οικονομικής κρίσης. Επιπλέον, διατηρούμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με τους ελληνικούς φορείς και συνεργαζόμαστε ενεργά για την διευκόλυνση των σχετικών ενεργειών».

Ήδη, η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος πλήρωσης της θέσης του Προϊσταμένου της Υπηρεσίας ΕΟΤ Εξωτερικού Αυστραλίας, δημοσιεύτηκε στην επίσημη σελίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος