Τζέιν Ψάκι: Η ελληνική “φωνή” του Λευκού Οίκου – Ο πατέρας της μιλά στην ΕΡΤ (video)

Ικανοποίηση στην ομογένεια προκάλεσε η επιλογή του Τζο Μπάιντεν να εμπιστευτεί την ελληνικής καταγωγής Τζεν Ψάκι για τη θέση της εκπροσώπου του Λευκού Οίκου. Η ΕΡΤ μίλησε με τους γονείς της, που εξομολογήθηκαν την περηφάνια τους για την ανέλιξη της κόρης τους.

Η ομογενής Τζεν Ψάκι, με θεσσαλονικιώτικες ρίζες, αποτελεί ένα από τα χαρτιά του Τζο Μπάιντεν, στο φουλ της γυναίκας με το οποίο ο εκλεγμένος Πρόεδρος των ΗΠΑ, ξεκίνησε το σχηματισμό της διοίκησης του.

Τα συναισθήματα για την οικογένεια της Ελληνοαμερικανίδας δεν είναι πρωτόγνωρα, καθώς η Τζέν Ψάκι, βαδίζοντας στα χνάρια των προγόνων της που πρόσφεραν έργο σε πολλές βαθμίδες της αμερικανικής δημοκρατίας, επί δεκαετία βρίσκεται στη αιχμή των επιλογών των Δημοκρατικών.

Στα 42 της έχει διαγράψει μια αξιοζήλευτη τροχιά στην αμερικανική διοίκηση, με δυο θητείες στην επικοινωνία του Λευκού Οίκου, ενώ έχει αναλάβει τα ηνία της εκπροσώπου Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών. Η υπερηφάνεια των δικών της ανθρώπων, συνυπάρχει με την αγωνία.

“Δεν περίμενα να δεχτεί μια νέα θέση, όμως όταν ο εκλεγμένος πρόεδρος ζητά την παρουσία σου, συνήθως συμφωνείς”, δήλωσε στην ΕΡΤ ο Τζέιμς Ψάκι, πατέρας της νέας εκπροσώπου του Λευκού Οίκου και πρόσθεσε: “Είχα δυο αντιδράσεις. Ως πατέρας, γιατί έχει δυο μικρά παιδιά, και είχε εργαστεί στο Οβάλ Γραφείο, δεν είναι μια δουλειά με ωράριο, είναι σχεδόν μια δουλειά 24/7. Από την άλλη ενθουσιάστηκα με τα συνεχιζόμενα επιτεύγματα στην καριέρα της.

Παρά την εύλογη ανησυχία στην οικογένεια Ψάκι προετοιμάζονται για να γιορτάσουν την νέα κατάκτηση της δικής τους Τζένης.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Παπακωνσταντίνου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος