Στη Γερουσία το κατηγορητήριο για τον Τραμπ – Στις 8 Φεβρουαρίου αρχίζει η δίκη του (video)

Στις 8 Φεβρουαρίου αναμένεται να αρχίσει η δίκη του Ντόναλντ Τραμπ με την κατηγορία της “υποκίνησης” σε στάση”. Το βαρύ κατηγορητήριο εις βάρος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ επιδόθηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων στη Γερουσία, σχεδόν τρεις εβδομάδες μετά από την αιματηρή εισβολή στο Καπιτώλιο στην Ουάσιγκτον.

Τα εννέα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων παρέδωσαν στη Γερουσία το κατηγορητήριο εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ για «υποκίνηση σε εξέγερση», ενόψει της δίκης που θα διεξαχθεί από την εβδομάδα που ξεκινά στις 8 Φεβρουαρίου.

“Ο Ντόναλντ Τζον Τραμπ συμμετείχε σε κακουργήματα και άλλες παρανομίες, υποκινώντας βία εναντίον της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών” είπε ο γερουσιαστής Τζέιμι Ράσκιν.

Στο κατηγορητήριο τονίζεται ότι ενθάρρυνε την βίαιη εισβολή στο Καπιτώλιο με τις δηλώσεις του.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, μιλώντας στο CNN, δήλωσε πως η δίκη πρέπει να γίνει, αλλά πιστεύει πως δεν θα ψηφίσουν οι 17 Ρεπουμπλικανοί που χρειάζονται για την καταδίκη του.

Ενώ ο Ντόναλντ Τράμπ άνοιξε γραφείο στη Φλόριντα που θα διαχειρίζεται τα θέματα της προεδρίας του, ο Τζο Μπάιντεν διαμηνύει σε όλους τους τόνους πως πρέπει να υπάρξει ενότητα.

Ωστόσο, μέλη του Κογκρέσου έχουν δεχθεί νέες απειλές και 7.000 εθνοφρουροί παραμένουν στο Καπιτώλιο.

Προχωρώντας κανονικά με το πρόγραμμά του και με τα προεδρικά σκυλιά να παίζουν πλέον στον κήπο του Λευκού Οίκου, ο νέος Αμερικανός πρόεδρος είχε την πρώτη επικοινωνία με την Άνγκελα Μέρκελ. Η Γερμανίδα καγελάριος τον προσκάλεσε να επισκεφθεί τη χώρα όσο συντομότερα το επιτρέψει η πανδημία.

Η κα. Μέρκελ ήταν η τρίτη ευρωπαία ηγέτης στην οποία τηλεφώνησε ο Τζο Μπάιντεν, μετά τους ομολόγους της της Βρετανίας και της Γαλλίας, με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών να δηλώνει χαριτολογώντας πως αυτό μπορεί να είναι κακός οιωνός, αλλά μπορεί και όχι.

Πηγή: ΕΡΤ / Επιμέλεια: Κάλλη Λέκκα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ