Παραμένει επικίνδυνος ο Ντόριαν παρά την εξασθένηση του (video)

Επικίνδυνος και πάνω από τις Μπαχάμες  παραμένει ο κυκλώνας Ντόριαν αν  και  αποδυναμώθηκε ελαφρά στη διάρκεια της νύχτας της Δευτέρας προς Τρίτη και υποβαθμίστηκε στην κατηγορία 3. Ο κυκλώνας  συνοδεύεται από ανέμους που πνέουν με ταχύτητα περίπου 205 χλμ/ώρα, ανακοίνωσε η μετεωρολογική υπηρεσία των ΗΠΑ.

Εξακολουθεί να είναι πολύ επικίνδυνος και οι κάτοικοι οφείλουν να παραμείνουν στα καταφύγια, αναφέρει το πιο πρόσφατο ανακοινωθέν, το οποίο εκδόθηκε στις 08:00 ώρα Ελλάδος, του αμερικανικού Εθνικού Κέντρου Κυκλώνων (NHC), που έχει την έδρα του στο Μαϊάμι.

Την ίδια ώρα στις ΗΠΑ πολλά εκατομμύρια κάτοικοι στην Φλόριντα, την Τζόρτζια και την Νότια Καρολίνα έλαβαν εντολή να απομακρυνθούν από τις ακτές, από όπου αναμένεται να περάσει ο Ντόριαν τις προσεχείς ημέρες, και να παραμείνουν στα καταφύγιά τους.

Ο κυκλώνας εξακολουθεί προς το παρόν να βρίσκεται πάνω από το νησί Γκραντ Μπαχάμα και αναμένεται να παραμείνει εκεί για μεγάλο μέρος της σημερινής ημέρας προκαλώντας καταρρακτώδεις βροχές και συνοδευόμενος από “καταστροφικούς” ανέμους, σύμφωνα με τις προβλέψεις του NHC.

Στις Μπαχάμες, όπου ο κυκλώνας προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 5 ανθρώπων, ο πρωθυπουργός Χιούμπερτ Μίνις έκανε χθες λόγο για μια “ιστορική τραγωδία” για το αρχιπέλαγος αυτό με τα περίπου 700 νησιά, το οποίο αντιμετώπισε κύματα ύψους τριών ως έξι μέτρων λόγω του κυκλώνα. Οι αρχές ανακοίνωσαν την έναρξη επιχειρήσεων διάσωσης “εκεί όπου το επιτρέπουν οι συνθήκες”.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αρχών και των υπευθύνων του Ερυθρού Σταυρού που βρίσκονται στην περιοχή, περίπου 13.000 σπίτια ενδέχεται να έχουν υποστεί ζημιές ή να έχουν καταστραφεί από τον κυκλώνα, ο οποίος προκάλεσε “σημαντικές ζημιές” στα νησιά Αμπάκος και Γκραντ Μπαχάμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Σχετική Εϊδηση:

ΗΠΑ: Τοπίο καταστροφής άφησε πίσω του ο Ντόριαν-Εκκενώνονται περιοχές σε τρεις πολιτείες (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος