ΗΠΑ: Τοπίο καταστροφής άφησε πίσω του ο Ντόριαν-Εκκενώνονται περιοχές σε τρεις πολιτείες (video)

Ο τυφώνας Ντόριαν σαρώνει τις Μπαχάμες. Άνεμοι που πνέουν με ταχύτητα 280 χιλιομέτρων την ώρα καταστρέφουν περισσότερα από 13.000 σπίτια και ολόκληρες γειτονιές βυθίζονται στο νερό.

«Χρειαζόμαστε βοήθεια. Όλα γκρεμίστηκαν». Μια μητέρα εγκλωβισμένη μαζί με το μωρό και τους γείτονές της ζητά απεγνωσμένα βοήθεια.

«Είμαστε παγιδευμένοι εδώ. Σας παρακαλώ προσευχηθείτε για μας! Προσευχηθείτε για μας, προσευχηθείτε για τα νησιά Άμπακο… Σας εκλιπαρώ! Το μωρό μου είναι 24 μηνών. Σας παρακαλώ προσευχηθείτε για μας!»

Ο χειρότερος τυφώνας που έχει πλήξει ποτέ τις Μπαχάμες και ο δεύτερος ισχυρότερος που έχει καταγραφεί στον Ατλαντικό μετρά ήδη ένα θύμα, ένα οκτάχρονο αγόρι που όπως μεταδίδουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης έχει πνιγεί ενώ η αδερφή του αγνοείται.

«Αυτή είναι ίσως η πιο θλιβερή μέρα της ζωής μου και η χειρότερη για να απευθυνθώ στο λαό μας. Θέλω μόνο να πω ότι ως γιατρός έχω εκπαιδευτεί να αντέχω πολλά αλλά τίποτα σαν κι αυτό», τονίζει ο πρωθυπουργός Χιούμπερτ Μίνις.

Έχοντας εξασθενήσει σε τυφώνα κατηγορίας 4 ο Ντόριαν συνεχίζει να χτυπά τις Μπαχάμες όπως δείχνουν οι δορυφορικές εικόνες, ενώ αεροσκάφη της αμερικανικής μετεωρολογικής υπηρεσίας καταγράφουν τα σύννεφα που στροβιλίζονται με δύναμη γύρω από το μάτι του κυκλώνα.

«Φανταστείτε τους ανθρώπους στα σπίτια τους, χωρίς ρεύμα, χωρίς ενημέρωση, ακούνε ίσως μόνο ραδιόφωνο, πρέπει να είναι τρομακτικό. Κανένας εδώ στις Μπαχάμες δεν έχει ζήσει ποτέ έναν τυφώνα σαν κι αυτόν γιατί δεν είχαμε ποτέ έναν τυφώνα σαν κι αυτόν» σχολιάσε ο Πάτρικ Όπμαν, ανταποκριτής CNN.

Ο Ντόριαν θα παραμείνει στην περιοχή για τουλάχιστον ακόμη δύο 24ωρα και μετά τις Μπαχάμες θα κινηθεί προς τη Φλόριδα όπου έχουν ήδη ξεκινήσει οι πρώτες βροχές.

Πηγή:ΕΡΤ1

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος