ΗΠΑ: Ποιος κέρδισε τις εντυπώσεις στο τελευταίο προεδρικό debate;

Array

Οι περισσότεροι θεατές σύμφωνα με τις στιγμιαίες δημοσκοπήσεις (instant polls) που διεξήγαγαν το CNN, το Data for Progress και το YouGov θεωρούν ότι νικητής της τελευταίας τηλεμαχίας μεταξύ των δύο υποψηφίων προέδρων ήταν με διαφορά ο Τζο Μπάιντεν.

Όχι όμως και οι θεατές του συντηρητικού αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου FoxNews, που ανέδειξαν τον Ντόναλντ Τραμπ νικητή με το εντυπωσιακό ποσοστό του 74%!

ΗΠΑ: Ποιος κέρδισε τις εντυπώσεις στο τελευταίο προεδρικό debate;

Αναλυτικά οι δημοσκοπήσεις

Το CNN διεξήγαγε τη συνήθη άμεση δημοσκόπηση μέσω SSRS και διαπίστωσε ότι το 53% των ερωτηθέντων που παρακολούθησαν τη συζήτηση πιστεύουν ότι ο Μπάιντεν κέρδισε, έναντι του 39% που θεωρούν τον Τραμπ νικητή.

Παρόμοιο ήταν και το αποτέλεσμα μιας δεύτερης δημοσκόπησης ατόμων που παρακολούθησαν την τηλεμαχία της Πέμπτης, που διεξήχθη από την προοδευτική εταιρεία Data for Progress: το 52% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι πίστευαν ότι ο Μπάιντεν κέρδισε και το 41% ότι κέρδισε ο Τραμπ.

Τέλος, μια τρίτη δημοσκόπηση, από την YouGov, αναδεικνύει τον Μπάιντεν νικητή με ακόμα μεγαλύτερη διαφορά, με το 54% των ερωτηθέντων να δηλώνουν ότι κέρδισε, έναντι του 35% που επέλεξαν τον Τραμπ.

Οι θεατές του Fox News όμως φαίνεται πως είχαν τελείως διαφορετική άποψη, πιστεύοντας ότι ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναδείχθηκε ξεκάθαρος νικητής της τηλεμαχίας, με ποσοστό 74%, έναντι ενός 24% που αναγνώρισε ως νικητή τον υποψήφιο των Δημοκρατικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το Business Insider, ένα στέλεχος της Fox News είχε αποστείλει υπόμνημα προς τους τηλεοπτικούς παραγωγούς και τους πολιτικούς συντάκτες, υπενθυμίζοντάς τους ότι οι μη επιστημονικές δημοσκοπήσεις στο Διαδίκτυο “δεν πληρούν τα συντακτικά μας πρότυπα”, καθώς πρόκειται για “ανοησίες, όχι αληθινές μετρήσεις της κοινής γνώμης“.

Ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε τους παρουσιαστές του Fox News να επικαλεστούν μη επιστημονικές δημοσκοπήσεις λίγες ώρες μετά την τηλεμαχία, για να υποστηρίξουν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ αναδείχθηκε νικητής της βραδιάς.


Με πληροφορίες από: Vox.com, Fox News, Cnn, YouGov, Data for Progress, Business Insider, Twitter, AP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ