ΗΠΑ: Εκτός λίστας των χωρών που χειραγωγούν το νόμισμά τους η Κίνα

Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών — με μεγάλη καθυστέρηση —  έδωσε την εξαμηνιαία έκθεσή του για νομισματικά θέματα, με την οποία αντιστρέφεται η προσθήκη του Πεκίνου στη μαύρη λίστα αυτή, που προκάλεσε ταραχή στις αγορές τον Αύγουστο.

Το γεγονός είναι άμεσα συνυφασμένο με την άφιξη κινεζικής αντιπροσωπείας υψηλού επιπέδου στην Ουάσινγκτον ενόψει της υπογραφής, αύριο Τετάρτη, της προκαταρκτικής διμερούς συμφωνίας για το εμπόριο, έπειτα από 18 μήνες ανταλλαγών ομοβροντιών επιπρόσθετων δασμών, του εμπορικού πολέμου που επιβράδυνε την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη.

Πάντως η Κίνα, τουλάχιστον προς το παρόν, θα παραμείνει στη λίστα 10 χωρών υπό επιτήρηση του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών — μαζί με την Ελβετία, τη Γερμανία, τη Νότια Κορέα, την Ιρλανδία, την Ιταλία, την Ιαπωνία, τη Μαλαισία, τη Σιγκαπούρη και το Βιετνάμ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε την 5η Αυγούστου την Κίνα, η οποία ελέγχει στενά την πορεία του νομίσματός της, πως το υποτίμησε εσκεμμένα έναντι του δολαρίου για να αποκτήσει αθέμιτο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, να κάνει τις εξαγωγές της φθηνότερες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Afp, Sputnik

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος