Το σερί απολύσεων συνεχίζει η εταιρεία Microsoft, ανεβάζοντας το σύνολο των προγραμματισμένων απολύσεων σε 4.700, ή 4% του εργατικού της δυναμικού παγκόσμια. Δήλωσε ότι θα καταργήσει περίπου 2.850 επιπλέον θέσεις εργασίας τους επόμενους μήνες.
Τον Μάιο, η εταιρεία είχε δηλώσει ότι θα καταργούσε 1.850 θέσεις στον τομέα smartphone, η πλειοψηφία των οποίων βρίσκονται στην Φιλανδία.
Η Microsoft αγόρασε την φινλανδική εταιρεία κατασκευής κινητών Nokia το 2014, σε μια ατυχή προσπάθεια να ανταγωνιστεί τις εταιρείες που ηγούνται στον κλάδο κινητών, Apple και Samsung Electronics.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Σάτια Ναντέλα, ο οποίος ανέλαβε τη θέση αυτή δύο μήνες προτού υπογραφεί η συμφωνία, έχει εστιάσει στην αναδιοργάνωση του τμήματος κινητής τηλεφωνίας.
Σύμφωνα με στοιχεία από τις 30 Ιουνίου που έχει αναρτήσει στον ιστότοπό της, η Microsoft έχει 114.000 υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης παγκόσμια, από τους οποίους 107.912 εργάζονται στις ΗΠΑ.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος