Την απόφαση του να μην υπερασπιστεί ξανά τον Ντόναλντ Τραμπ τώρα ή στο μέλλον αλλά να αφιερώσει τον επόμενο μήνα στην προσπάθεια για να διατηρήσουν οι Ρεπουμπλικάνοι την πλειοψηφία στο Σώμα, ανακοίνωσε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν, μιλώντας σε βουλευτές του κόμματος, στον απόηχο της αγανάκτησης και των σφοδρών επικρίσεων για τις σεξιστικές δηλώσεις του απέναντι στις γυναίκες.
Πολλοί από τους υποψήφιους βουλευτές και γερουσιαστές του κόμματος φοβούνται ότι με τη στάση του ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία υπονομεύει τις πιθανότητές τους να επανεκλεγούν και επομένως το κόμμα μπορεί να απολέσει την πλειοψηφία στη Βουλή.
Ένας από τους συμμετέχοντες στη συνάντηση του Ράιαν με τους βουλευτές είπε ότι ο πρόεδρος της Βουλής δεν απέσυρε τη στήριξή του στον Τραμπ, όμως δεν πρόκειται να τον υπερασπιστεί στο μέλλον. Δεν πρόκειται επίσης να εμφανιστεί σε άλλη προεκλογική συγκέντρωση του υποψηφίου προέδρου αλλά θα επικεντρωθεί στις εκστρατείες των υποψηφίων βουλευτών και γερουσιαστών του κόμματος.
Σύμφωνα με μια άλλη πηγή, ο Ράιαν συμβούλευσε τους υποψηφίους “να κάνουν ό,τι πιστεύουν ότι είναι καλύτερο για τους ίδιους στις περιφέρειές τους”, χωρίς δηλαδή να τους προτρέψει να εγκαταλείψουν τον Τραμπ.
Ο Ράιαν θα φροντίσει “να διασφαλίσει ότι η Χίλαρι Κλίντον δεν θα πάρει στα χέρια της μια λευκή επιταγή, με ένα Κογκρέσο που θα ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς”, τόνισε μια άλλη πηγή του κόμματος.
Πηγή ΑΜΠΕ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος