Αλβανία: Το χρονικό της σύλληψης του υποψηφίου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη

Χθες την νύχτα, στις 12 και 10 πρώτα λεπτά, άνδρες της ειδικής εισαγγελικής αρχής κατά της διαφθοράς και οργανωμένου εγκλήματος, ερχόμενοι από τα Τίρανα, συνέλαβαν στο οικογενειακό μαγαζί του, τον Φρέντυ Μπελέρη, υποψήφιο δήμαρχο στη Χιμάρα, εκπρόσωπο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και του Κόμματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Συνασπισμό της Αντιπολίτευσης.

Η κατηγορία, πρώτα για την προσαγωγή και στη συνέχεια για τη σύλληψη, αφορά, κατά την εισαγγελική αρχή, την εξαγορά ψήφων από τον κ. Μπελέρη.

Υπήρξε άμεση η αντίδραση του προέδρου του ΚΕΑΔ, Βαγγέλη Ντούλε ότι πρόκειται για πολιτική υπόθεση ενορχηστρωμένη από τον  πρωθυπουργό, Έντι Ράμα.

Είχε προηγηθεί εκστρατεία του Έντι Ράμα με σκληρούς χαρακτηρισμούς και κατηγορίες κατά του Μπελέρη.

Άμεση υπήρξε και η αντίδραση της Ελληνικής πλευράς. Η Πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα, Κωνσταντίνα Καμίτση, προέβη σε διάβημα διαμαρτυρίας στο αλβανικό Υπουργείο Εξωτερικών. Ακολούθησαν τηλεφωνικές επικοινωνίες του Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών κ. Δένδια με τον Αλβανό πρωθυπουργό, Έντι Ράμα  και του Υπουργού Εσωτερικών της Ελλάδα, κ. Θεοδωρακόπουλο με τον Αλβανό ομόλογό του, Τσούτση με αίτημα την απελευθέρωση του κυρίου Μπελέρη.

Τις σχετικές φήμες που διέρρευσαν σχετικά με την προσωρινή απελευθέρωση του Φρέντυ Μπελέρη διέψευσε λίγο αργότερα προσωπικά ο Έντι Ράμα ο οποίος σε ανάρτησή του στο Twitter, αναφέρθηκε στην αποφασιστικότητα της δικαιοσύνης να εφαρμόσει τον νόμο σχετικά με τις εκλογές στη χώρα και κάλεσε την πολιτική να μείνει μακριά από την υπόθεση και το έργο της δικαιοσύνης, κατά τον Ράμα.

Ακολούθησε αμέσως η ανακοίνωση της εισαγγελίας Αυλώνας, όπου ο Μπελέρης κρατείται, ότι πλέον υπάρχει ένταλμα σύλληψης για τον Υποψήφιο Δήμαρχο, με την κατηγορία για εξαγορά ψήφων.     

Ανταπόκριση – Αλβανία: Παναγιώτης Μπάρκας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος