Αλβανία: Να σταματήσουν οι διακρίσεις της Βρετανίας σε βάρος των Αλβανών ζήτησε ο Έντι Ράμα

Array

Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα κατηγόρησε την Τετάρτη το Λονδίνο για δηλώσεις που θεωρεί μεροληπτικές κατά των Αλβανών, αφού Βρετανοί αξιωματούχοι κατηγόρησαν τους συμπατριώτες του για παράνομη μετανάστευση στη Βρετανία, αναφέρει το France Presse. 

 Η διέλευση της Μάγχης με μικρές βάρκες από μετανάστες είναι πρόβλημα για τους Βρετανούς αξιωματούχους, ενώ θεωρητικά το Brexit θα έπρεπε να ελέγχει καλύτερα τα σύνορα της χώρας. 

 Σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία, οι Αλβανοί αποτελούν πλέον την πλειοψηφία όσων  διασχίζουν το στενό. 

 Σε μια σειρά μηνυμάτων που αναρτήθηκαν στον λογαριασμό του στο Twitter, ο Έντι Ράμα είπε ότι οι Βρετανοί αξιωματούχοι έκαναν ενεργά «διακρίσεις» σε βάρος των Αλβανών. 

 «Το να στοχεύεις τους Αλβανούς (όπως έκαναν ορισμένοι ντροπιαστικά όταν αγωνίζονταν για το Brexit) ως αιτία των συνοριακών προβλημάτων και του εγκλήματος στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι εύκολη ρητορική που αγνοεί τα γεγονότα», έγραψε στο Twitter ο Αλβανός πρωθυπουργός. 

 Ο Ράμα τόνισε ότι «η Αλβανία είναι χώρα του ΝΑΤΟ και διαπραγματεύεται την ένταξη της στην ΕΕ». 

 Επίσης ο πρωθυπουργός της Αλβανίας υπενθύμισε ότι το 70% των 140.000 Αλβανών που μετακόμισαν στη Μεγάλη Βρετανία ζούσαν στην Ιταλία και την Ελλάδα. 

 Περίπου 1.200 από αυτούς είναι επιχειρηματίες. Οι Αλβανοί στη Βρετανία εργάζονται σκληρά και πληρώνουν φόρους.  

 «Το ΗΒ θα πρέπει να πολεμήσει τις εγκληματικές συμμορίες ανεξαρτήτως εθνικότητας και να σταματήσει να κάνει διακρίσεις σε βάρος των Αλβανών για να δικαιολογήσει πολιτικές αποτυχίες», πρόσθεσε. 

 Το να επαναλαμβάνεις τα ίδια πράγματα και να περιμένεις διαφορετικά αποτελέσματα είναι τρέλα», γράφει ο Ράμα. 

 Η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Σουέλα Μπράβερμαν βρέθηκε στο επίκεντρο της πρώτης κρίσης της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Ρίσι Σουνάκ σχετικά με τον χειρισμό της εισροής μεταναστών. 

 Κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή, αναφέρθηκε, μιλώντας για το πρόβλημα, χρησιμοποιώντας τη λέξη «εισβολή» στην Αγγλία από μετανάστες, δείχνοντας το δάχτυλο κυρίως στους Αλβανούς αιτούντες άσυλο

 Πρόσφατα αναφέρθηκε ο αριθμός των 12.000 Αλβανών που έφτασαν διασχίζοντας τη Μάγχη κατά τη διάρκεια του έτους, σε σύγκριση με μόλις 50 το 2020. 

 Το Ηνωμένο Βασίλειο βιώνει έναν αριθμό ρεκόρ διέλευσης μικρών σκαφών της Μάγχης, σχεδόν 40.000 από την αρχή του έτους. Η κυβέρνηση αναμένει ότι ο αριθμός θα φτάσει τις 50.000 μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. 

 Οι αλβανικές εγκληματικές συμμορίες πιστεύεται ότι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της διακίνησης μεταναστών στο Ηνωμένο Βασίλειο.  

 Πηγή:ATSH 

 Μετάφραση: Σταυρούλα  Ευαγγέλου 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος