Αλβανία: Ένας νεκρός σε επίθεση με καλάσνικοφ εναντίον τηλεοπτικού σταθμού

Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε μετά τα μεσάνυχτα στα Τίρανα της Αλβανίας, όπου άγνωστοι πυροβόλησαν με όπλο κατά του τηλεοπτικού σταθμού Top Channel, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο σεκιουριτάς. Ο σεκιουριτάς Παλ Κόλα, 60 ετών, έχασε τη ζωή του, καθώς πυροβολήθηκε γύρω στη 01:00, υπό αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες.

Στον αυτοκινητόδρομο της Καβάγιας, στη θέση που ονομάζεται “Përroi i Agait” βρέθηκε καμένο όχημα τύπου «Range Rover», το οποίο εικάζεται ότι ανήκει στους δράστες. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πινακίδες του οχήματος είναι κλεμμένες. Στο σημείο βρίσκεται η αστυνομία, ενώ η ανακριτική ομάδα συνεχίζει το έργο της για τη διαλεύκανση των συνθηκών. Επίσης έχουν δημιουργηθεί σημεία ελέγχου και συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα αντέδρασε σήμερα σχετικά με το περιστατικό που συνέβη στην εθνική τηλεόραση «Top Chanel», όπου από πυροβολισμούς αγνώστων έχασε τη ζωή του ο σεκιουριτάς Παλ Κόλα. Σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, ο Ράμα δηλώνει ότι «η εγκληματική επίθεση κατά της TCH, με αποτέλεσμα την απώλεια της ζωής του προσωπικού ασφαλείας, απαιτεί ξεκάθαρη απάντηση από τις διωκτικές αρχές». Ο Ράμα εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εκλιπόντος και σε ολόκληρη την κοινότητα του Top Chanel, τονίζοντας ότι «αξίζει την αλληλεγγύη όλων σε αυτήν την πολύ ανησυχητική στιγμή».

Νωρίτερα, και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Μπαϊράμ Μπεγάι, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του θύματος Παλ Κόλα, ζητώντας τη «διευκρίνιση του εγκληματικού γεγονότος».

«Ένα πραγματικά σοβαρό συμβάν τα ξημερώματα, όπου πυροβολήθηκε με όπλο το κτίριο της εθνικής τηλεόρασης «Top Channel», με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο σεκιουριτάς Παλ Κόλα. Καθώς εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του κ. Κόλα, ενθαρρύνω τις αρχές επιβολής του νόμου να διευκρινίσουν αυτό το εγκληματικό γεγονός το συντομότερο δυνατό και με τη μεγαλύτερη ευθύνη» τόνισε.

Πηγή: Top Channel, ATSH

Μετάφραση: Σταυρούλα Ευαγγέλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος