Οι επιπτώσεις των «κορονοπάρτι» στη διεθνή εικόνα του Μπ. Τζόνσον (video)

Bάλλεται πανταχόθεν ο Μπόρις Τζόνσον. Εντός των τειχών ο ένας βουλευτής μετά τον άλλον αποσύρει την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του, ενώ είναι αντιμέτωπος και με την κατακραυγή των μέσων ενημέρωσης. «Είναι σε σύγχυση», δήλωσε ο εκπρόσωπός του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σχολιάζοντας την ακύρωση της πρώτης προγραμματισμένης συνομιλίας με τον Βλαντίμιρ Πούτιν και την επίσκεψη του στο Κίεβο.

Η επίσκεψη του Μπόρις Τζόνσον στο Κίεβο ήταν αφορμή για τους Ρώσους να τον γελοιοποιήσουν καθώς αντιμετωπίζει το σκάνδαλο των κορονοπάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ. Σχολιάζοντας την ακύρωση του πρώτου τηλεφωνήματος με τον Πούτιν, ώστε να δώσει εξηγήσεις στο βρετανικό κοινοβούλιο, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε ότι ο Τζόνσον βρίσκεται σε σύγχυση.

Ακόμη πιο ωμός για τη βρετανική διπλωματία γενικότερα ήταν το νούμερο δύο της ρωσικής αποστολής στον ΟΗΕ.

Ο Ντιμίτρι Πολιάνσκι δήλωσε ότι είναι «απολύτως άχρηστη η βρετανική διπλωματία».

Για τα πάρτι εν μέσω λοκντάουν ρωτήθηκε και η εκπρόσωπος του Τζο Μπάιντεν, Τζεν Ψάκι, αλλά δεν σχολίασε προτιμώντας να εστιάσει στις σχέσεις των δύο χωρών.

Ο Ίαν Μπλάκφορντ ηγέτης του SNP δήλωσε ότι ο Μπόρις Τζόνσον είναι ενοχλητικός στην εσωτερική πολιτική ζωή της χώρας και αστείος στη διεθνή σκηνή.

Οι διεθνείς αντιδράσεις έφτασαν μέχρι το βρετανικό κοινοβούλιο όπου ο Τζόνσον πέρασε πάλι δύσκολες στιγμές. Και άλλος βουλευτής του απέσυρε την υποστήριξή του, ενώ ο Γκάρντιαν αποκαλύπτει ότι παραβρέθηκε σε ένα ακόμη από τα πολυάριθμα πάρτι.

Επιμέλεια: Παντελής Γκόνος

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος