Αξιωματούχος ουκρανικών υπηρεσιών πληροφοριών: Το Κίεβο δεν έχει σχέση με συμβάντα στον πυρηνικό σταθμό

Σύνοψη
  • Δεν κινδύνευσε η ασφάλεια αντιδραστήρα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας

Αξιωματούχος των ουκρανικών υπηρεσιών πληροφοριών φέρεται να δήλωσε σήμερα ότι το Κίεβο δεν έχει καμιά σχέση με συμβάντα στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, αφού η Ρωσία κατηγόρησε το Κίεβο ότι επιτέθηκε στην εγκατάσταση.

 Το Κίεβο δεν έχει σχέση με συμβάντα στον πυρηνικό σταθμό, λέει εκπρόσωπος των ουκρανικών υπηρεσιών πληροφοριών –

«Η Ουκρανία δεν είναι αναμιγμένη σε οποιουδήποτε είδους ένοπλες προκλήσεις στο έδαφος του σταθμού πυρηνικής ενέργειας της Ζαπορίζια που κατέχει παρανόμως η Ρωσία», δήλωσε στο μέσο ενημέρωσης Ukrainska Pravda ο Άντριι Γιούσοφ, εκπρόσωπος της Κεντρικής Διεύθυνσης Πληροφοριών της Ουκρανίας.

«Ρωσικά πλήγματα (…) στο έδαφος του ουκρανικού σταθμού πυρηνικής ενέργειας … είναι εδώ και καιρό μια καλά γνωστή εγκληματική πρακτική των εισβολέων», πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας ανέφερε με ανάρτηση στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X ότι οι σημερινές επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών στο σταθμό της Ζαπορίζια προκάλεσαν ζημιά στο κτίριο που στεγάζει έναν από τους έξι αντιδραστήρες, όμως η πυρηνική ασφάλεια δεν κινδύνευσε.

«Αναφέρθηκε ένα θύμα. Η ζημιά στη μονάδα 6 δεν έθεσε σε κίνδυνο την πυρηνική ασφάλεια, όμως αυτό είναι ένα σοβαρό επεισόδιο που θα μπορούσε εν δυνάμει να υπονομεύσει την ακεραιότητα του συστήματος ανάσχεσης του αντιδραστήρα», ανέφερε ο εν λόγω οργανισμός του ΟΗΕ. Ο επικεφαλής του Ραφαέλ Γκρόσι προσέθεσε ότι σημειώθηκαν τρία «απ’ ευθείας πλήγματα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος